tag:blogger.com,1999:blog-30037030.post3281242080099637072..comments2023-08-17T16:00:18.065+03:00Comments on endiseliperi: domestikendiseliperihttp://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-92052681895522548912009-05-12T09:25:00.000+03:002009-05-12T09:25:00.000+03:00cici, öyle güzel anlatmışsın ki, ben bizim dükkana...cici, öyle güzel anlatmışsın ki, ben bizim dükkana sorayım şu uşak tarhanasını.<br /><br />benim için de hastalığın çeşidi ne olursa olsun, ilacı çorbadır. çorbasız iyileşmez!<br /><br />:)<br /><br />izmir'den rüzgarı, kordon'u, atlayıp arabaya, foça'ya gidivermeleri isterim. başkaca da iyiliğini, sağlığını. canım, çok teşekkür ederim.endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-27667536047691709002009-05-12T09:23:00.000+03:002009-05-12T09:23:00.000+03:00redrabbit,
yemek zevki gelişmişse bir insanın, hav...redrabbit,<br />yemek zevki gelişmişse bir insanın, havada karada bir şeycik olmaz ona. çok severim, çok yiyeni değil de, çok çeşitli yemek zevki olanları, uydurup uydurup yemek yapanları, ingiliz mingiliz, hiç farketmez. sen çok yaşa.endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-79341929344324381782009-05-11T23:57:00.000+03:002009-05-11T23:57:00.000+03:00Sevgili Peri,
Sizin pişirdiğiniz tarhanayı da sev...Sevgili Peri,<br /><br />Sizin pişirdiğiniz tarhanayı da severim. Size de Uşak tarhanasını özellikle öneririm. Rahmetli anneannem tarhanayı yağ koymadan pişirir. Daha sonra özel tavasında incecik kıydığı sarımsakları yağda kavurup içine döker ve şöööyle güzelce karıştırırdı. Hımm mis gibi kokardı ev. Rahmetli annem de arada bir önce tarhana pişireceği tencereye domates rendesi ve ince kıyılmış sivri biberi margarinde kavurur; daha sonra suyunu koyup tarhanasını salardı. O da ayrı bir tat olurdu. Ben tarhanasız yaşayamam. Hasta olduğumda beni ayağa kaldıran yegane yiyecektir. Kendim de yaparım tarhanayı. Ama işte biz elimizde ovalıyoruz. O biraz zahmetli oluyor. Bizim tarhanamız kırmızı olur. İçine bol salçalık kırmızı biber koyarız. Ayrıca bol taze nane koyarız. Bir de bir tanıdıktan gelen göçmen tarhanası yemiştim. Onlar taze nane yerine kekik koyarak hazırlıyorlarmış. O da farklıydı. Ama sevdim. Dedim ya tarhana benim midemin kalayı:)) Vazgeçemem. Taze baklayı da siyah zeytin ve taze ekmekle çiğ yemeyi severim. İç baklayla enginar süper olur. Çok uzattım galiba:)) Bu konular bitmez. Size afiyetler olsun. İzmir'den arzu ettiğiniz birşeyler varsa gönderelim. Sevgiler. Cafecihan Sibelsiyahlalehttps://www.blogger.com/profile/03584609716495467645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-13322315549757648692009-05-11T18:55:00.000+03:002009-05-11T18:55:00.000+03:00İngiliz usulü enginar? Hayır,bu benim evde artık k...İngiliz usulü enginar? Hayır,bu benim evde artık kalan püremsi şeyi değerlendirme yolum..Eklediğim şeyler de bemin onu da yiyeyim,bu da olsun oburluğumdan kaynaklanıyor.Ama madem öyle geldi sana varsın ingiliz tarzı olsun...redrabbithttps://www.blogger.com/profile/13268491763061692049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-27820370154224691382009-05-11T11:36:00.000+03:002009-05-11T11:36:00.000+03:00sevgili banu,
sana bir şey diyeceğim, reklamlarda,...sevgili banu,<br />sana bir şey diyeceğim, reklamlarda, ikinci sınıf holüvud aile filmlerinde gördüğüm o aile görüntüleri var ya benim içimi sıkar. bunalırım. "kutsal" şemsiyesinin altında olan şeyleri bu bağlamda sorgulamaya çok teşne bir halim vardır. gördüğümüz görüntülerin onda sekizinin sahte olduğunu düşünürüm. işin hep ışıklı tarafı gösterilir. gölgede buz gibi trajediler oynanıp durur. <br /><br />elma z'yi, ev veya çamaşır kokulu pazar ızdırabından daha fazlası endişelendirmeli. ama korkarım, ızdırap denilene, gönüllü olarak atılacak. endişesinden bahsederken nasıl da gülücükler sıçratıyor baksana:)<br /><br /><br /><br />teşekkür ederim güzel sözlerin için.endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-65599922841169287842009-05-11T11:21:00.000+03:002009-05-11T11:21:00.000+03:00redrabbit hoşgeldin!
hımm... ben de şu yemek sitel...redrabbit hoşgeldin!<br />hımm... ben de şu yemek sitelerine baktıkça acıkırım. ne olursa olsun, öyle, hazır, tabakta, önüme gelmiş gibi heyecanlanırım:)<br /><br />yemek yapmayı sevmiyorum artık ben. sıkıldım yemek yapmaktan. güzel yapmaya uğraşıyorum, fena da olmuyor ama yemek yapma heyecanımı kaybettim. valla şu dakka itibariyle öyle yani. kaldı ki ocakta taze bezelye yemeği mis gibi kokuyor şu anda. ben yemek yaparken lezzetiyle olan bağımı kaybettim de bir görev icabı, ezbere yapar oldum. ezbere yapmadığım yemekler için ayırdığım bir heyecan damarı hala var elbette ama nadir o da.<br /><br />verdiğin enginar tarifi de pek hoş. ama biraz ingiliz kokuyor bu tarif sanki, ne dersin?:)<br /><br />öpücükler.endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-87334411183537708462009-05-08T17:30:00.000+03:002009-05-08T17:30:00.000+03:00sevgili peri
ne güzel bir yazı olmuş bu böyle, ca...sevgili peri <br />ne güzel bir yazı olmuş bu böyle, canım eve gidip yemek pişirmek istedi :) elma+z niye bu yazı seni korkuttu ki tam tersine özendirmesi gerek bence. bekar bir erkek arkadaşım evliliğe en çok özenmesinin sebebinin evli insanların evlerinin bekar evlerinden çok farklı kokması olduğunu söylemişti. eşim çok seyahat ettiğinden biliyorum insanın kendi kendine bişey pişiresi gelmiyor ama ev kalabalıkken pişirdikçe pişiriyorsun.banu polatnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-55841783876368261542009-05-08T12:38:00.000+03:002009-05-08T12:38:00.000+03:00tarhana dışında yazdığınız her yemeğe-hele işyerin...tarhana dışında yazdığınız her yemeğe-hele işyerinde saat 12.28 de bilgisayar başındaysanız-ağzımın suyu aktı..Baklaya ölürüm,kabağın herşeyine,bulgura,enginara.vs..Yemek yapmak meditasyon gibidir benim için ;aynı hissi ve rahatlığı sadece uzun yürüyüşler verir.Büyük mutfaklı,bol bitkili,koca pencereli mutfaklara bayılırım.Evin odalarından çok mutfağı çeker dikkatimi..Şimdi de size basit bir tarif:enginarı bol limonlu ve tuzlu suda haşlayın..Ayrı bir tencerede haşladığınız patatesi ezip süt,tuz,ceviz ve peynirle püre yapın ,içine biraz da dereotu..Bu püreyi enginarların çanağına yerleştirin.Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi..redrabbithttps://www.blogger.com/profile/13268491763061692049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-36917127897320180192009-05-08T09:38:00.000+03:002009-05-08T09:38:00.000+03:00butterfly,
tüm dünyanın birleştiği tek nokta sanır...butterfly,<br />tüm dünyanın birleştiği tek nokta sanırım şu pazarların ne nefret edilesi olduğu. hep birlikte pazarları haftadan çıkarıp, yerine başka bir gün koysak yeridir:)<br /><br />kötü bir kayınvalide mi olurum dersin? arçil özel hayatına beni bulaştırmaz, buna izin vermez sanırım. ama hep de bir onay ister. yani onun sevdiğini ben de seveceğim illa. sevmezsem, sevinceye kadar küser, surat asar. eh, seveceğiz o zaman illaki. sanırım, uzakta olmayı, pek de bulaşmamayı isterim.<br /><br />arçil'e dedim, kızlar özellikle bu yaşlarda kim oldukları, ne kadar sevilebilir oldukları konusunda daha endişeliler ve bu nedenle flörte daha yatkınlar. benim yargılarıma ve eleştirilerime ne kadar kulak asıyor bilmiyorum ama.<br /><br />artık kendi başına öğrenecek. ama şunu seziyorum ki, kesinlikle tek eşli, gelenekçi aile tipine yatkın biri olacak. öyle görülüyor.<br /><br />sevgiler.<br /><br />not:demek bu tarhana, anadolu'nun doğusunda yaygın olarak kullanılıyor. batı'ya kaydıkça tarhana toz haline geliyor. ama bence ikisi tamamen başka ürünler. ikisine de tarhana demek çok yanıltıcı.endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-76258538892332580102009-05-08T09:30:00.000+03:002009-05-08T09:30:00.000+03:00jtoO,
"dışarıdan gelen için" vurgusuna ne kadar ka...jtoO,<br />"dışarıdan gelen için" vurgusuna ne kadar katılıyorum bilemezsiniz!:) bazen dışarıdan gelenin ben olmasını nasıl istiyorum anlatamam:)endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-1637091436933953592009-05-07T22:43:00.000+03:002009-05-07T22:43:00.000+03:00bahsini ettiğin tarhananın aynısını Konya'da annea...bahsini ettiğin tarhananın aynısını Konya'da anneannem yapar bende cok severim sadece içine baharat koymazlar yarma,suzme yoğrut, ayeran ile yapılır güneşte kurutulur süper olur çorbası canım çekti sen anlatınca öyle uzun uzun yarın yapayım. Bir de nedense senin pazar günü klasiğini okuyunca bir zamanlar pazar günlerinden nasıl da nefret ettiğim geldi aklıma, karanlık günlerdi o günler, geçti çok şükür. şimdi Arçil için bir şeyler söyleyeceğim, evleneceğini ifade ediyor olması kararlı olmasından ziyade içinde hissettiği aşkın büyüklüğü ile ilgili kendisi sanıyor ki o büyülü acı veren duygu hiç geçmeyecek, ne güzel bir histir o ona bunları söyleten, öğrenirken yaşadıklarına engel olamayacak anne babalar ne yazık ki, bazen ben de hayıflanırken buluyorum kendimi ancak seni biraz kayınvalide modunda okudum Periciğim:) ne o oğlumu sevmeyeni sevmem mümkünmü demişsin, gülümsedim, ben de bazen aynı taraflı bakış açısında yakalıyorum kendimi, gülümsüyorum bir süre sonra, keşke ona her aşık olduğunda aynı hisleri taşıyacaksın korkma ve üzülme eksilmeyecek senden bunlar diyebilse birileri, ya da kendi inansa buna bir nebze olsun rahatlasa kuş kalbi. Kızları biraz kurnaz buluyorum ben bir oğul annesi olarak, kaynana modundan bakarken elbet bunlar:)<br />sevgilerButterflyhttps://www.blogger.com/profile/11960363163681417539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-12970104457644670232009-05-07T17:12:00.000+03:002009-05-07T17:12:00.000+03:00evin yemek kokması, dışarıdan gelen için yuva koku...evin yemek kokması, dışarıdan gelen için yuva kokusu, "ocağın tütmesi"... <br /><br />büyük mutluluk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-33139386341458177892009-05-07T15:56:00.000+03:002009-05-07T15:56:00.000+03:00Bende yok ama teyzemden alır yollarım sana, kaymaç...Bende yok ama teyzemden alır yollarım sana, kaymaçina biraz krem karamele benziyor.serpilhttps://www.blogger.com/profile/09393626586208803643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-30895913226534404502009-05-07T15:22:00.000+03:002009-05-07T15:22:00.000+03:00lahana böreğini bilmiyorum, kaymaçina'yı da duydum...lahana böreğini bilmiyorum, kaymaçina'yı da duydum ama bilmiyorum. tarifleri var mı sen de? <br /><br />sevgiler.endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-80287678619973323112009-05-07T12:57:00.000+03:002009-05-07T12:57:00.000+03:00Teşekkürler Peri, hiç aklıma gelmezdi orada öyle b...Teşekkürler Peri, hiç aklıma gelmezdi orada öyle bir dükkan olacağı valla :)<br />Benim anne tarafım da Arnavut, kabak böreğini severim ama lahana böreği muhteşemdir.Teyzemler bütün tatlıları kendileri yapar, özellikle baklava nefis olur,bir de kaymaçina diye bir tatlıları var, belki Bora bey bilir.<br />Sevgiler.serpilhttps://www.blogger.com/profile/09393626586208803643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-90209775283449703812009-05-07T12:11:00.000+03:002009-05-07T12:11:00.000+03:00mersi elma z!
bu yazıyla mı korktunuz evlilikten? ...mersi elma z!<br />bu yazıyla mı korktunuz evlilikten? bu yazı evliliği neredeyse kutsayan bir yazı. aleyhine yazdığımda ne yapacaksınız? <br />* pazarlar herkes için, her dönemde can sıkıcıdır!<br /><br />* düzenli bir hayata evlilik değil çoluk çocuk sahibi olmak neden olur. ben evi ve evin dayattığı biçimleri severim. (bazen de sevmem, bıkarım) ama boş bir buzdolabı, mutfakta beceriksizlik beni müthiş umutsuzluğa düşürür. <br /><br />* neticede, evlenin ya da evlenmeden çocuk sahibi olun dediğimi anlarsınız.<br /><br />eğer çok param olsaydı beş altı tane çocuk doğurur, kocaman mutfakta kocaman tencerelerde yemekler pişirirdim. benim zenginlik hayalim, birbirinden farklı karakterlere sahip olmakla heyecan uyandıran bir sürü çocuk yetiştirmek. eğer kişiliğim de biraz daha müsait olsaydı buna, daha çok çabalardım bunun için, emin olun.<br /><br />ama başka bir sohbette size, hiç çocuk sahip olmamayı da öneririm tüm içtenliğimle. kısaca, dediğime bakmayın benim.endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-18643877509631415292009-05-07T12:03:00.000+03:002009-05-07T12:03:00.000+03:00angel, o şarkıyı ben de çok severim.Oluuur, geliri...angel, o şarkıyı ben de çok severim.Oluuur, gelirim:) en sevdiğim aylaklıktır, bir yere oturup güzel kızı kesmece işi. hatta biz akmerkez'e gittiğimizde hangi kız operasyon geçirmiş, hangisi ne sporu yapıyor o kadar ayrıntıya dalardık:)endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-24397723050787649692009-05-07T12:01:00.000+03:002009-05-07T12:01:00.000+03:00ah neolitik hanım'cığım, demek çökelek filan da ya...ah neolitik hanım'cığım, demek çökelek filan da yapıyorsun! ben o işe hiç bulaşmadım. yemek filan yaparım ama benim yemek zevkim pek gelişmemiş sanırım. eğer zorunlu değilsem, hiç yemek yapmadığım da olur. peynir ekmekle idare ederim. hımmm... berbat!peyniraltı suyuyla poaça diyorsun sen ve önce çökelek yapmak lazım, öyle mi? hımmm, bir deneyeyeim ben yine de.<br /><br />enginar pişirmek gözümü çok korkutur, ama bu aralar bir pişirsem iyi olur. ben de ekmekçikız gibi enginarla pişen taze iç baklaya bayılırım. hatta, taze baklası için enginar yerim. geçenlerde, nerede ya bir tarif gördüm, taze iç baklalı bulgur pilavı! nefis olur. bulgur benim midem için çok ağır bir yiyecek ama, bakalım artık.<br /><br />şimdi küçük taze patatesler var ya, hani kolaycacık pişiyor, onları hafifçe haşlayıp, zeytinyağı, pul biberi biberiye karışımıyla fırınlıyorum ben de. et yemeklerinin yanında güzel oluyor. ama fırında kremalı patatesi bizimkiler çok ağır buluyor, yemiyorlar. haklılar da belki ben beceremiyorumdur.<br /><br />:)<br />:)<br />yaa, böyleyiz işte. aslında böyleyiz. kitaplar, filmler bir yere kadar. elbiseler, saç şekilleri, yemekler lazım bize!endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-29137653946936482962009-05-07T11:53:00.000+03:002009-05-07T11:53:00.000+03:00ekmekçikız, ıspanaklı denemedim. anneminkinde sank...ekmekçikız, ıspanaklı denemedim. anneminkinde sanki reyhan olurdu, öyle bir koku kalmış aklımda. ben çorbayı çok yapıyorum, bu nedenle bozulmaya yatkın ıspanak gibi malzemeleri koymuyorum çok. eğer günlük yenecekse, o başka. ıspanak piştikten sonra, zamanla tüm vitamini gidip, hatta zararlı olabilen bir sebze. eh, sen daha iyi bilirsin gerçi.<br /><br />demek malatyalı'sın! malatyalı kızlar ne sağlıklı, ne güçlü kuvvetli ve güzel olurlar. tanıdığım bütün malatyalı kızlar öyleydi. gerçekten. ve evet malatyalılar'ın tarhanası da böyle. evcini d emalatyalı zaten. bir amerikalı gelmişti obama'dan sonra malatya kayısı ile ilgili ciddi girişimler filan vardı, n'oldu acaba? <br /><br />bir de geçenlerde ben hayran hayran lalelere bakarken bora dedi ki, ülkemizde yabani lale'nin yetiştiği tek bölge Muş'muş. evet, evet! baharda muş'ta her taraf yabani lalelerle rengarenk olurmuş. keşke, özellikle doğuda olan şehirlerimiz böyle güzellikleriyle tanıtılsa.<br /><br />ben keyifçiyimdir güya ama sen beni geçersin ekmekçikız, çıkıverip demirhindibağlar içip, lokumlar yemeler, poaçayı sıcak sıcak götürmeler...:)<br /><br />afiyet olsun:)endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-86426559898886419212009-05-07T11:45:00.000+03:002009-05-07T11:45:00.000+03:00pommeler,
teşekkür ederim:) arnavutlar börek konus...pommeler,<br />teşekkür ederim:) arnavutlar börek konusunda uzmanlar. ama onlar bir de yufkaları ince ince kendileri açarlar. bursa'da çekirge'de, cadde üstünde bir arnavut börekçisi var. onlar da nefis yapıyorlardı. üstelik yufkaları kendiler açıyordu. bir arnavut böreğinin böyle elde incecik açılmış 40 yufkadan yapıldığı da olur.<br /><br />arnavutlar pırasayı d açok severler ve ben bazen pırasayı incecik kıyıp, biraz tuzla ovup, iyice sulandırıp mısır unu, normal un, krema ve tuzla pırasalı çörek de yapıyorum. sen de dene!:)endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-81571643420880465992009-05-07T11:40:00.000+03:002009-05-07T11:40:00.000+03:00serpil ve aslı,
bu dükkan şurada: boğadan söğütlüç...serpil ve aslı,<br />bu dükkan şurada: boğadan söğütlüçeşmeye doğru yürüyün, sol kolda yapı kredi'yi göreceksiniz. yapı kredi'nin olduğu sokaktan hemen sola dönün, beş 10 metre ilerde, sağ kolunuzda küçük bir dükkan. dışarıya koyduğu raflarda tarhanaları da göreceksiniz zaten. içerisi, loş ve kokulu. bakliyatlar bez tosbalarda, peynirler dükkan buzdolabında. gözünüz dükkanın karanlığına alışırsa dibte, şark köşesini ve denizli kumaşından perdeleri, yatak örtülerini de farkedeceksiniz. <br /><br />yo hayır, altınoluk zeytinyağı değil, markasız. gitmişken yoğurt da alın. yoğurtlar salı günü geliyor ama biz bu hafta unuttuk, çarşamba günü aldık. birkaç çeşit peynir d ealabilirsiniz azar azar. fiyatlar ortalama. dükkanın sahipleri konuşkan ve zarifler, bilgi vermekten çekinmiyorlar.<br /><br />evet aslı, ekşi oluyor, bir de yaparken suyu iyi ayarlamak lazım, çok sıvı olmasın, çorbanın rengi bulanıklaşıyor. kararında olursa o ekşi tadı da beyaz rengi de tutturuyorsun.<br /><br />bence çok besleyici. hatta bir keresinde, kışın ders çalışıyordum da, annem tarhana çorbası yapıyordu, gel iç sıcakken, zihnin açılır, demişti. onun bu sözüne nasıl inanmıştım, anlatamam:)sınavlardan elbette ve daima 1oo alıyordum!:)endiseliperihttps://www.blogger.com/profile/09406137016531617709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-68414356191008917452009-05-07T09:15:00.000+03:002009-05-07T09:15:00.000+03:00Peri o tarhana çok besleyici bir şeye benziyor. O ...Peri o tarhana çok besleyici bir şeye benziyor. O dükkanın yerini tam tarif edebilir misin? Ev Cini'nin dediği gibi ıspanakla pişireyim. Yoğurt olduğuna göre ekşi ekşidir de Yaman bayılır.asliberryhttps://www.blogger.com/profile/17721746471719880704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-31655687565100017892009-05-07T08:48:00.000+03:002009-05-07T08:48:00.000+03:00insanı eve adamaya zorlayan başka bir gün yok. İst...insanı eve adamaya zorlayan başka bir gün yok. İsterseniz tüm günleri birbirinin eşi olan bir ev hanımı olun, Pazar gelince ev, gizli bir fısıltıyla seni kendine çağırır. Çamaşır yıkamıyorsan, kendini gizli bir buyruğu yerine getiriyor gibi, mutfakta, tezgahın başında yemek yaparken bulursun.<br />(beni korkutuyorsun, henuz evli degilim)<br />;) kolay gelsin.elma+Zhttps://www.blogger.com/profile/00652092465804210408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-35403273688221060872009-05-07T01:11:00.000+03:002009-05-07T01:11:00.000+03:00Sevgili peri'cim yazını okurken aklıma Björk'ün şu...Sevgili peri'cim yazını okurken aklıma Björk'ün şu şarkısı geldi.<br />It's, Oh, So Quiet Official Video with Lyrics on Screen<br />Evdeki o pazar günündeki yaptıkların bu şarkıyla çok güzel bir klip olurdu sanırım.<br />not: kordon'da gazete oku demiştin bana hatırladınmı? Gazeteleri boşver onlar hergün aynı yalanları yazıyorlar Sen gel seninle İzmir'e bakıp imbatla serinliyelim hangi kız daha güzel diye bahse girelim ne dersin ;)mavihttps://www.blogger.com/profile/00530486262158940806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30037030.post-324634953838770812009-05-06T23:23:00.000+03:002009-05-06T23:23:00.000+03:00mutfak yazılarının da hastasıyız periciğim, öyle "...mutfak yazılarının da hastasıyız periciğim, öyle "domestik" felan diyerek hiiiç hafifseme :) <br /><br />sözünü ettiğin dükkana birkaç zaman önce gitmistik, çok güzel zeytinler, kurabiyeler ve tarcınlı, zencefilli, kakuleli kış çayı aldık, ha bir de kaymak. tarhana ve peynirlere de bakmalı bir dahaki sefere. <br /><br />pazar tam da dediğin gibi bir gün, biz de çökelek yaptık yoğurdu kaynatarak, üzerine bol zeytinyağı ve toz kırmızı biberle kahvaltıda kızarmış ekmeklerin üzerine pek güzel oluyor -gerçi siz lor sevmiyormuşsunuz- çökelek yapımından kalan peynir altı suyuyla da zeytinyağlı poğaça yaptım. tarifi de şurdan aldım (http://zeytinagaci.blogspot.com/2008/10/zeytinyayla-poaa.html), güzel oldu gerçi ama bir dahakine daha az yağ koymayı düşünüyorum. -ekmekci kız, bu poğaçalar soğuyunca da güzeldi, bir dene istersen :)<br /><br />son olarak bu aksam da zeytinyağlı enginar ve de fırında kremalı taze patates pişirdim. patatesi önceden haşladım biraz, haşlarken de azıcık tuzlu tereyağ koydum suyuna, pek hoş aroma verdi. fırına vermeden önce de bol sarmısak ve biraz taze tarhun, hmm nefis koktu mutfak :) <br /><br />sen domestik yazı mı diyordun ;)neohttps://www.blogger.com/profile/07348572619340149378noreply@blogger.com