Pazartesi, Aralık 25

piyalemadra.com
sizinki nasıldı bilmem, ama 2006 yılı ömrümün en berbat yılı idi. hayır, adana bağlamında demiyorum; adana'ya gitmek çok doğru bir karar bile olabilirdi. şunun için diyorum; ölüler, parasızlık, pişmanlık, yanlış kararlar, karasızlıklar... kapkaranlık bir kuyuydu, 2006. berbat günler geçirmekteyim. umarım 2006'nın son berbat günleri olur. düşünüp, adam gibi kararlar alıp, direnç göstermeliyim. başkalarının kararlarının beni ayartıp durmasına izin vermem ne feci. aptal mıyım, neyim ben! tabii tabii alacağım kararlar rasyonel olacak, olmalı, ama yıldızlar 2007 için ne diyor, bir de ona bakmak lazım:)

(ben adam olmam!)


24 yorum:

Adsız dedi ki...

"(ben adam olmam!)" [EP]

Ben de!..

Adsız dedi ki...

çok üzüldüm. neden acaba, böyle olduğunuzu anlamamışım bunca zamandır?..

eğer kararlarınız için yıldızlar dışında bir metodoloji isterseniz benim konum bu!

umarım '07 parlak berrak açık sulak ve yuvarlak geçer

Adsız dedi ki...

Peri, biraz once kansere yenik dusmus biriyle beraberdim. Yasi geckin de olsa olecegini bilmek ve biraz daha fazla yasamak icin ilaclara ayda 3000 dolar verip tum birikimini harcamak zorunda olan fazla ayakta duramayip dengesini bulamayan biriyle.. Ne soyliyecegimi bilemedim muhtemelen onu son kez gordum. Vedalasamadim.
Listenizde hastalik olmadigina sevininiz ben oyle yapacagim..
2007 guzel yuzunuzu guldursun saglik dolu gunler getirsin..
Herseyin bir caresi var diyorlarya dogru Peri!!
Sevgilerle..
Fulya

celerone dedi ki...

Amanın, ben de anlamadım bu durumu. Eğer 2006 bu kadar kötüyse, inanılmaz pozitif bir enerji var peride, sıkıntıyı hiç yansıtmıyor derim ben.

2007 güzel olacak.

Adsız dedi ki...

Sevgili Metin Bey,
Sanırım hayatım için standart olmayan oranlarda bir karışım istiyorum ki bunun da idaresi maharet gerektiriyor. O maharet de ben de yok, isteklerimin aksine.
Sanırım bundan.

düşünenperi:)

Adsız dedi ki...

Simon,
Ben çünkü tuhaf biriyim. Şöyle ki:İlk aşkımla ayrılık sohbetini yapmış ve eve dönmüştüm. Ertesi gün Hukuk 3. sınıfın en zor derslerinden birinin vizesi vardı. Ama ben hava sıcak olmasına rağmen tirtir titriyordum üzüntüden ve kulağımda da bir uğultu vardı. O halde, masanın başına oturduğumu hatırlıyorum; önümde kitaplar. Sınavdan 93 aldım. Benim için çok endişelenen ve suçluluk hisseden ilk aşkım sınav sonucuna bakmış. (Bizim sınav sonuçları bina kapısına asılırdı)Aldığım notu görünce onun için hiç üzülmediğim şeklinde bir yanılgıya kapılmıştı.

Ben sevincini ve üzüntüsünü efendi efendi, normal normal belirten biri değilim sanırım. Bu yıl kötüydü dediysem, yaşanmayacak gibi de değildi işte. Ben de akılalmaz bir uyum yeteneği de var, idare ediyorum ve hayat öyle ya da böyle yol alabiliyor.

2007'nin çok iyi geçmesini istiyorum. Kesinlikle doğru bir metodolojiye ihtiyacım var. Artık ne olursa.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Fulya,
Evet biliyorum, gerçekten sağlık olsun! Şükretmek lazım. Ben çok çok iyiyim bir çok insana göre ve de çok mutlu olmam gerekir ki kendime çok kızarım şımarıklık dürtüm baskın olunca.

Ama gördünüz mü daha önce benim isyan ettiğimi? Hayır. Çok seyrek olarak, "yahu ne berbat oldu, dur, bir şey yapmalıyım," diyorsam, hak vermelisiniz bana.

Teşekkür ederim yerinde ve anlamlı uyarınız için. Şimdi daha az taşkın olduğunu söylemeliyim isyankarlık duygumun:)

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Celerone,
sen şimdi böyle konulunca kendimi miss piggy gibi hissettim: "Ahh kermit, hayat acımasız bense çok narinim, öp beni." eh, hepitopu bir öpücük, bir küçük iltifat yeterdi piggy hanımın abartılı sözcüklerle anlattığı sözümona mutsuzluğunu atlatmaya.

evet evet, pozitifim.

sevgilerimle:))

Adsız dedi ki...

Rica ederim Peri,
Yazdiklarim bir refleksti,umarim sIKIci gelmemistir size.. Teselli ve iyi dileklerin keske maddi gucu olsa:)) Sihirli degnekler satilsa etrafta:))
Evet hic yakinmiyordunuz, guclu bir kadin oldugunuz ve herseyin ustesinden geleceginiz de belli..
Hayat oldukca zor ve guzel ama bazen degil biliyorum, bilmezmiyim...:(

renkler dedi ki...

Umarım 2007 sana uğurlu gelir. Yaysan çok iyi geçecek-miş- bir tek onu biliyorum çünkü yayım. Olumlu düşün ki, herşey güzel olsun. İşin biraz da beyinde bittiğini düşünüyorum ben artık. Ne zaman negatif baksam işler daha da kötüleşir.

Adsız dedi ki...

Fulya,
Ne tatlısınız, hiç sıkıcı değilsiniz. Ben de başöğretmen gibi konuştuğumu düşündüğüm zaman, insanları sıkıyorum diye ne çok kızarım kendime. Hayır, hayır, sizin ki yerinde bir uyaruydı. Sizi hiç sıkıcı bulmuyorum.

Benim dışımda herkes güçlü bir kadın olduğumu söyler. Oysa ben zayıf bulunmak ve sorumluluklarımın bir kısmından bu yolla kurtulmak isterim. Nerdeeeee... Eh, başını belaya sokan benim, herkes de bilir.

Hayranlık veren cesarete sahip olan, davranışlarının sonuçlarına da katlanmalıdır, özlü sözümü size hediye ediyorum:))

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Sevgili renkler,
ben yay burcunu öyle çok severim, öyle çok severim ki. İlk aşkımın burcu Yay'dı; hayatım boyunca bir daha öylesini edinemediğim tek kız arkadaşımın burcu da Yay'dı. Ne desem, Yay benim için kutsaldır. Ne çok sevindim bu yılın iyi geçmesine sizin için. Ne güzel!

Ah renkler, tabii ki beyinde her şey, aynı koşullar bazıları için zindan bazıları için cennet demek, olmazdı aksi durumda.

Size mor renkli kaşkol ve bere hediye ediyorum, sevgili yay burçlu renkler.

teyzenteyfik dedi ki...

Demek yaylar icin iyi gececekmis 2007? cok sevindim bir yay olarak :) ben de sevmedim cünkü 2006 yi pek :(

endiseliperi, ben henüz yeni yil dilekleri havasina giremedim. Senin icin dileklerimi sonra dileyecegim ama, tamam mi?

bir yay olarak kendi adima sevinmemin yanina ama sunu da ekleyeyim simdilik ; umarim 2007`de de seni okumaya devam ederim. Biraz bencil günümde miyim neyim? :)
cok sevgiler.

Adsız dedi ki...

Aa Evrim, ne güzel, demek Yay'sın sen de. ben de yahu ne kadar az Yay var diyordum. Şimdi Yay dedin ya, ben seni üç aşağı beş yukarı tanıyorum ve üstelik müthiş sempati duyuyorum. Hadi bakalım.

Güzel ve anlamlı dileğin için teşekkür ederim. Biliyorsun ben Koç'um. Kendime nereye kadar katlanabilirim, Allah bilir. Katlanamazsam ne olur, onu tahmin etmek bile istemem:)

Diğer dilekleri sabırsızlıkla bekleyeceğim. Belki kendim için dilekte bulunurken kopya çekerim. Yok yok, o kadar ümitsiz değil, durumum:)

2007'nin hoş bir tınısı var, değil mi?

7 uğurlu derler
7 ile 2, 9 eder
insan başka ne ister?

peri kalk, peynirleri rendele,
ekmek almayı unutursan
çıkar sana meşgale
sabaha poaça var,
ah bir de yağsa kar.

Bu şiiri sana hediye ediyorum:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Peri
"Ben de akılalmaz bir uyum yeteneği de var" demissin ya, bende de var ayni sey. Iyi bir sey mi bu, yoksa kotu mu daha karar veremedim. bazen icine konuldugu sisenin seklini, rengini alan sivi birsey gibi hissediyorum kendimi. zaman zaman hayat kurtarabilir bu uyum yetenegi belki ama insanin biraz da kosesi, kenari, bir sivri tarafinin olmasi lazim dimi ama? kendim icin soyluyorum bunlari, kendi kendimin sinirine dokunuyor yani boyle fazla uyumlu olmam. bilmem sen de boyle hissediyor musun.

bu yorumlar kismini okumak, en az yazilarini okumak kadar keyifli. senin de keyfin duzelmis gibi biraz, sevindim. bu arada ben balik burcuyum. 2006'yi ben de sevemedim cok. gecip gitmesi iyi oldu. umarim cok zarar vermemistir kimseye.
sevgiler
Pelin

Adsız dedi ki...

Sevgili Pelin,
Ben sanırım görüp görebileceğin en huysuz insanlardan da biriyim. Hayatın zorluklarını korkusuzca çağırmakta ustaysam da başıma geleni de paşa paşa çekerim uyumundan bahsetmiştim. Bazen ben de bir uyum meleği şeklinde bir tatlı hoşgörü sıvısı olarak şekilden şekile giriyorsam da sonra bu kadar başkaları hesabına çalışmak çok geriyor beni. Bakmışsın, ağlıyorum yok yere, olmadı, kabus görmeye başlayıp sıvı olarak içinde bulunduğum kap ile olmadık düşmanlıklar içinde savaşıyorum.

Sözün özü: O kadar uyum iyi değil. Neden? Sağlığa zararlı.

Pelin, size,azıcık dozda küstahlık, eser miktarda bencillik, üstüne kokusu hissedilir hissedilmez şımarıklık sosu olan, ama kendisi sevimli, zeki, muzır bir karışımdan müteşekkil bir tatlı hediye ediyorum. Bu tatliya kimsenin hayır demeyeceğine de kalıbımı basarım.

iyi sıkıcıdır; azıcık kötü ile tatlandırılmış iyi tadından yenmez,
özlü sözümü de size hediye ediyorum.

Balık'lar tatlıdır. Sanırlar ki kolaydır Balık; hiç değil, ben biliyorum ruhları bu kadar karışık olup bu kadar duru yaşayabilen kaç burç var ki başka? (Topu topu 12 burç olduğunu ben de biliyorum, Pelin, lütfen:))

Hoşçakal. Benim mutfağa gerçekten gitmem gerek, poaça içi hazırlamak için, ama bilgisayar ekranı ile müthiş bir aşk yaşıyoruz, bırakamıyoruz birbirimizi.:))

Adsız dedi ki...

bu tatli cok guzel olmus Peri, elinize saglik. tam bana gereken recete:)) gerci inatciligim (balik burcuyum ya) zaman zaman bu uyum probleminin ustesinden geliyor.

ben ne hediye etsem size, dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

peri kalk, peynirleri rendele,
ekmek almayı unutursan
çıkar sana meşgale
sabaha poaça var,
ah bir de yağsa kar.

Bu "şiir"i bana DA hediye eder misiniz Peri Hanım?

Adsız dedi ki...

"Sanırlar ki kolaydır Balık; hiç değil"

Hah ha! Bilmez miyim! (Velet Hanım balıktır da...)

Adsız dedi ki...

"bu yorumlar kismini okumak, en az yazilarini okumak kadar keyifli."

Doğru söze ne denir!

Adsız dedi ki...

"Pelin, size,azıcık dozda küstahlık, eser miktarda bencillik, üstüne kokusu hissedilir hissedilmez şımarıklık sosu olan, ama kendisi sevimli, zeki, muzır bir karışımdan müteşekkil bir tatlı hediye ediyorum. Bu tatliya kimsenin hayır demeyeceğine de kalıbımı basarım."

Harikulade! Hayır diyenin aklına şaşarım!

Adsız dedi ki...

canım peri,
sen ekrandan bile ışık saçan bir kadınsın..
Ve o bahsettiğin açmazlardan kurtulacağına eminim..
Umarım 2007 sana ve Bora Bey e güzel günler getirir..
Belki de bir kız bebek:)
Ne dersin:)

öperim sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Metin Bey,
teşekkür ederim:)
teşekkür ederim:):)
teşekkür ederim:):):)

beni ne mutlu ediyor varlığınız! O şiir sizin de olsun. eğer kendisiyle bu kadar dalga geçen, şiiri de kutsal metinlermiş gibi önemseyen biri olmasaydım şiir yazar yazar, size hediye ederdim. ama nerdeee olsa olsa mani yazabiliyorum şu köşede. size önce uzun ve kaygısız bir ömür yaşamanıza neden olacak sağlık, sonra mutluluk, ferahlık, huzur, dinginlik, sevinç, neşe verecek bir büyü hediye etmek isterdim. Bu büyünün formülü ben de olsaydı size gözümü kırpmadan verirdim.

sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

tatlı ece,
teşekkür ederim. eh burası biraz da kaçtığım, bana ait olan bir oda da ondan biraz daha ışıklıyım. gerçek hayatın endişeleri çok gölge veriyor yoksa.

teşekkür ederim güzel sözlerin için. öyle iyi geliyor ki. 2007 için bebek istemiyorum Ece'ciğim; o fikirden son hızla uzaklaşmış durumdayım. neden? çok yoruldum.

2007'nin, orman kıyısında bir otelde bir tatil getirmesini dileyebilirim. Şu an, şu dakika en çok istediği bu:))