Cuma, Şubat 16

Şirin, evinizi yuva yapmaya geliyor:)

Bir ev nasıl yuva olur? Bunun koşullarından biri de sevimli bir kediciktir, emin olun. Bir kış günü yağmurlu pencereye bakıp, yalnızlığınızı düşünürken, Şirin gelip kucağınıza oturacak ve yumuşaklığı, ondan vücudunuza yayılan sıcaklığı, tatlı mırıltısı ile bir anda, müsekkin almış gibi huzurlu olacaksınız.



Siz eşinize sinirlenmiş, bir tartışmanın eşiğindeyken, tatlı Şirin türlü türlü oyunları ile dikkati kendine çekecek ve sevimliliği ile tartışmanıza engel olacak:) Dün kavga edip, bugün barışmak isteyen ama utanan çiftler içinse hoş bir sohbet bahanesi olduğunu söylemeliyim.



Size, evde olmanızı gerektirecek şefkatli bir ses olacak; hayatınıza bir disiplin getirecek. Yaşlı iseniz sizin için bir dost, neşe veren bir meşguliyet; bebek yapmayı düşünenler içinse, evde bir küçük arkadaşın varlığının provası; çocuklu bir aile iseniz, çocuğunuza başka canlıları da sevmeyi, doğayı korumayı, ona sahip çıkmayı öğretmenizin bir yolu olacak.

Bizim hayatımız Tina ile değişti. (Dün Bora ve Tina yanyana yatmıştı. Tina yatağın benim tarafımdaydı ve bir kaşı kalkık, tehditkar bir ifadeyle yüzüme bakıyordu. Bora, "ben bilemem, aranızda çözün" deyip, kitabına döndü. Aramıza yatması koşuluyla ikna ettim:) Şirin'in sizin evinizde çok mutlu olacağına, sizin de hayatınızın Şirin ile daha tatlı olacağına emin olabilirsiniz.

Ne demişler, "evi yuva yapan içindeki kedidir!" :P

Bu Şirin kediciğin olağanüstü özelliklerini öğrenmek ve bağlantı kurmak için Bekir Bey'e gideceksiniz. Bekir Bey, burada.

Umarım Şirin'i alan şanslı kişi siz olursunuz. Keyifli günler dilerim.

25 yorum:

Meltem dedi ki...

Bir kedinin evdeki varlığının verdiği huzur, keyif, sıcaklık ancak bu kadar anlatılabilirdi. Kedi sahibi olmak isteyip de hala buna cesaret edemeyeniniz varsa hiç durmayın. İnanın çok zor değil çok çok güzel bir şey.

Adsız dedi ki...

Bu fırsatı kaçırmayın derim!

Adsız dedi ki...

Şebnem, teşekkür ederim.
Farkettim de blog sahiplerinin birçoğu aynı zamanda kedi sahibi. Ne güzel bir tesadüf:)

Sizin dükkanın işleri umarım yolundadır.


Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Metin Bey,
Hatırladınız mı, Bekir Bey'e kedi yollamayı düşünüyordum aylar önce:) Nereden nereye. İyi ki Tina bizimle şimdi.

Bakalım, Şirin Hanım'a hangi talihli sahip olacak?

Adsız dedi ki...

Sirin ve simdiki insanlari adina tesekkurler Peri Hanim. Insanlar on yarghilarini kirip bir deneseler, bu isin "karli ricaret" oldugunu gorurler bizler gibi.

Sndrfknella dedi ki...

Umarım bir an önce kendisine bir ev bulur Şirin Hanım ve o evi "ev"likten "sıcacık bir yuva"lığa terfi ettirir.

Sevgiler,

Sndrfknella dedi ki...

Yine aceleciliğimin kurbanı oldum. Şirin 'hanım' değil 'bey'miş meğerse :)

Adsız dedi ki...

Bekir Bey, rica ederim. İnşallah kısa sürede bir yuva bulur ve sonsuza kadar orada mutlu olur Şirin.

Adsız dedi ki...

Sinder Hanım,
Hoşgeldiniz. Ben de şimdi sizden geldim. O hatayı ben de yapmışım, Şirin deyince kız olduğu düşünülüyor nedense. Hani, Bay R. filan gibi bir ismi olsa hiç öyle bir hata yapar mıyız?:)

(Siz de benim gibi aceleci ve bundan dolayı şaşkın bir izlenim bırakıyorsunuz. Burcunuz Koç olsa gerek:)

Sevgilerimle.

miso dedi ki...

merhaba peri
şirin gerçekten de bir bayan adı. (örneğin bizim bölüm sekreterinin adı Şirin:) fotodaki kedi de erkekten çok bir dişi kedi zerafetinde zaten. Bu arada bizim evdeki fıstık da bir erkek aslında ama bence ismini de büyük bir ustalıkla taşıyor. Gerçi bu da kendime bulduğum bahane, herkes karşı çıkmıştı, erkek kediye fıstık denir mi filan diye. Bense direnmiştim. Artık erkekliği de kalmadığına göre hiç bir sorun yok demektir :):):)
umarım bir yuva bulur
sevgiler

Elif Derviş dedi ki...

Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum ve kedisiz bir ev hayal edemiyorum.. Bizim oğluşlar da evimizin neşesi, huzuru...o kadar doğallar ve bu doğallıklarından o kadar bihaberler ki!! :))

Bir de özel olacak belki ama bir şey sorabilir miyim Peri? :) Tina (ya da belki başka bir kedi) çocuklarınız doğduğu sırada evde miydi?

xsi dedi ki...

Benim kapima da su aralar iki yavru kedi musallat oldu. Kapiyi acar acmaz iceri daliyorlar, engel olamiyorum. Sanki kendi evleri))..

İkisi de disi, ve yakinda yavrularlar. Ne olacak benim halim?))

Sndrfknella dedi ki...

Ben aslında sizin sessiz okuyucularınızdanım ama konu kediler olunca dayanamadım, ama onda da Şirin Bey'e 'hanım' diyerek ayıp ettim. Umarım beni affedebilir ;) Evet çok aceleciyim, ama Koç değil fena halde bir yengecim :)

Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Mea Culpa arkadaslar. Yani "suclu benim" Sirin'i kiz zanneden ve bu yalnilgiyi baskalarina tasiyan benim. Sikca yaparim bu tur hatalari. Affola :)

XSI Bey,

Birden dortuz besiz altiz...larin babasi olmak! Hadi sanslisiniz gene. Onlarin en guzel halleri ilk aylari. Onlarl;a oynamayktan zevkli bir aktivite dusunemiyorum. Hem de evinizin icinde. Mesel Ajdar bugun Mustafa Akyol'un oraya yazdigim bir yorumu fazla uzattigimi farkedince basti patisi ile gonderdi! Sahi.

Bu vesile ile bir kamu hizmeti yapayim: Kedi, kopekleri kisirlastirin! Benimkiler kizismadan cikinca insha-Allah peri Hanim.

Adsız dedi ki...

Miso bir iş arkadaşım vardı ve inanılmaz yakışıklıydı. Reklam yazarıydı o da. Yakışıklı olmakla kalmaz çok karizmatik, çok esprili, çok çekici, çok şık, yani muhteşem bir şeydi canım. Hiç tarzım olmamasına rağmen onu ne zaman görsemm "üff ne kadar yakışıklısın, fıstık gibisin," derdim. Demem o ki, erkeklere de fıstık gibisin diyebiliriz, yeter ki fıstık gibi olsunlar:)

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

kedilielif,
hamilelik sırasında evde kedi olması, doktorun kedi sevip sevmemesine ve bazı şeylere göre değişen sonuçları oluyor. ben hamileyken, evet evde kedi vardı ve çok lüks bir hastanenin doktoruydu doktorum da. ayda bir gider ve olur olmaz bir sürü testler yapılır, bu arada evde kedi var diye olmadık tetkiklerden geçerdim, bir şey de çıkmazdı. sonra değiştirdim doktorumu çünkü ne zaman gitsem kendimi hasta hissederdim. ne oluyoruz yani, olup olacağı hamileyiz! sonraki doktorum, deneyimli, sevimli, "her ay gelmenize lüzum yok" diyen, bu halleriyle beni de rahatlatan bir doktordu. nitekim doğumum sırasında ben sancı çekerken bile, eşimle gayet neşeli bir şekilde siyaset konuşmuşlardı. Arçil'in doğumunu hatırlayınca, zihnim nedense Cem Boyner'e; YDH'ne de gider ki, hoş değil:))

evinizde kedi varken de hamile kalabilirsiniz, demem o ki. ama bu konuda içinizi rahatlatacak bir sürü site var. bir de onlara danışın.

sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

XSI Bey, seçilmişsiniz, ne güzel:))
Bekir Bey haklı, küçük küçük, sevimli bir sürü kedi olacak etrafınızda ve onların verdikleri sevinçle çok az şey kıyaslanır. Çok şanslısınız, kutlarım sizi:)

sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bekir Bey,
Demek karar verdiniz kısırlaştırmaya. Evde o kadar bağırtıya dayanamadınız tabi:) Biz hala direniyoruz bakalım. Gerçi bahçeli ev bir hayal ama olsun, belli olmaz.

Sevgiler.

Elif Derviş dedi ki...

Çok çok teşekkürler cevabınız için...zaten dediğiniz gibi internetten falan illa ki okuyorum devamlı ama, yaşayan birilerinden duymak daha güzel oluyor - en azından ben pimpiriklenmezken benim adıma pimpiriklenenlere (örnek:babam) "bakın oluyomuş" diyebilmek adına. Çok sağolun :))

Adsız dedi ki...

Kedilerin çocuklu evde olmaması gerektiği görüşü, kedi düşmanı doktor ve doktor-olmayanların uydurduğu bir şehir efsanesidir bana göre. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum; çünkü bunun hiç de öyle olmadığını, sadece tüy dökme dönemlerinde dikkatli olunmasının yeteceğini birkaç doktordan kendi kulaklarımla işittim. (Tüy alerjileri olan çocuklar/yetişkinler bunun dışında tabii)

Adsız dedi ki...

Peri ciğim,
inşallah Şirin e bir yuva bulunur:( ve dileğim o ki,inşallah yuvası Tina nın ki kadar sıcak, annesi senin kadar şefkatli olur..
sevgiyle öperim

Adsız dedi ki...

bir de derler ki "kedi olan evde dedikodu olmaz". sirinlikleriyle tum dikkatleri ustlerine cekiyorlar tabi, kimse baska konusacak birsey aramiyor:)sirin'in kismeti acik olsun.
:)

Unknown dedi ki...

Ay, keske gelip alabilsem Sirin Bey'i! Her Turkiye'ye gelisimizde bir iki kedi kestiriyoruz gozumuze. Tabii yol cok uzun. Iki kere kedicikler tasidik buraya. Ama galiba ben hep hastalikli kedi edindigim icin, biri uc, biri iki yasinda olup gittiler. Ruhum yoruldu azicik. :o( Simdi ihtiyarimizla yasayip gidiyoruz. Hakikaten pek yakisikliymis Sirin. Titreyen biyiklarini cekistire cekistire opmek istedim simdi.

Sndrfknella dedi ki...

Herhangi bir gelişme var mı yakışıklı Şirin ile ilgili?

Adsız dedi ki...

Yok bildiğim kadarıyla maalesef...