Perşembe, Şubat 8

Kar dondurur, PJ Harvey yakar!

Geçen yıl, Adana'dayken Arçil'le oturur, İstanbul'un kar haberlerini izlerdik televizyonda. Arçil, arkadaşlarını, Ada'yı ve kar yağışını özlerdi. İstanbul'a döneceğimizi haber verdiğimde, arkadaşlarından birinin ismini söylemek çok duygusal olabileceği için belki de "yaşasın, kar!" demişti.

Bu yıl İstanbul'a kar yağmıyor. Melankolik şairlerin ve çocukların işi zor. Bataklığın üstündeki bir sinek gibi dolaştırıyoruz bakışlarımızı kentin üstünde ve gözlerimizi kapatır gibi kapatıyoruz perdeleri. Müzik lütfen!


(Sabrınız ve merakınızla orantılı olarak, sesi kısıp müziğin kendi kendine sona gelmesini bekler ve ibreyi tekrar başa alma gayretini gösterirseniz - ve sesi de açın tabi bu arada:)- sizi harika bir müzik bekliyor.)

13 yorum:

asliberry dedi ki...

Pazar sabahı çok çok az kar yağdı, sadece arabaların üzerini ince bir kat dolduracak kadar. Yaman’ın uyanır uyanmaz pencereye koşma huyu var. Kar’ı görünce çıldırdı. Pazar sabah saat 07.00’da bizim evin önündeki arabaların hepsini teker teker temizledik. Topladığımız simsiyah leş gibi karlarla kardan adam bile yaptık. Eee böyle olur küresel ısınma çocuğunun mutluluğu.

miso dedi ki...

Endişeli peri, ne diyosun, ankara bile kupkuru bu sene. Geçen sene bir buçuk ay kar kalkmamıştı yerden, bu sene tükürüp kurutuyor. Küresel ısınma gerçekten de; ya da yukarıdaki şaşırdı. (aa pardon, ocaktı de mi ya?)

Ali Kayhan dedi ki...

Çocukken kış günleri yatağa yattığımda kar yağsın diye dua ederdim, okul tatil olacağından falan değil, sadece kafamı yukarı kaldırıp üstüme doğru düşüşünü izlemek için, "yaşaşın, kar!" diyebilmek için.

Dualarımdan önce ya da sonra Adana'da bu istediklerimi hiç yapamadım. Ankara'ya gelebildiğimde ise benim hevesim kaybolmuştu. Kar için tekrar o zamanlardaki gibi heveslenebilmek isterdim.

Adsız dedi ki...

kar yagdiginda ben hala seviniyorum. (hala deyisim, cocuk olmadigimin gostergesi)hersey birden yavasliyor, sessizlesiyor, o goze batan curcunali renkler kayboluyor.
buralara gecenlerde iyi kar yagdi Peri. yakinda Turkiye'ye de gelir, Arcil de sevinir yine.
:)

Adsız dedi ki...

Aslı,
Evet, böyle kesin bir şekilde etkisini göstermesi ne korkunç küresel ısınmanın. Belki dedikleri gibi çok geç değildir ve daha hassas olursak tüm dünya olarak, her şey düzelir ve kar da yağar.

Yaman'ın ne güzel uyanır uyanmaz pencereye koşması, tam çocuk:))Keşke, dedim, pencerenin önündeki Yaman'ı düşünerek lapa lapa yağsaymış kar.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Miso,
Evet, Ankara'nın karsız olması hiç anlaşılır değil. Belki gelecek yıl het şey düzelir. Her yere kar yağar.

svg.

Adsız dedi ki...

Ali Bey,
Ben küçükken, ablam kar yağışı bol olan bir şehirde, üniversitede okuyor ve bize mektup gönderiyordu. benim kar ile ilgili ilk sözcüklerim o zaman oluştu. Mesela ablam, "tipi başladı, gözgözü görmüyor, okula gidemiyoruz bugün." ya da "bugün lapa lapa yağan kar, trafiği felç etti." Bu cümlelerden başlayarak, bana nedense müthiş bir lezzeti de çağrıştıran lapa lapa yağan karı, düşünür durudum.

Evet, ben de ilk kar deneyimini Ankara'da yaşadım. Ama sizin gibi hemen büyüyüp hevesim filan geçmemişti, Ali Bey. Yurtdan dışarı atıp kendimi karın altında koşturduğumu hatırlıyorum. Çok güzeldi. İnsanın böyle sessiz, böyle yumuşak bir şeyin karşısında kalbi böyle gümbürder mi? Benim ki öyleydi. gerçekten çok güzeldi.

svg.

Adsız dedi ki...

Pelin,
Bu müjedeli haberiniz nedeniyle nasıl sevindim, anlatamam:)

Acaba kimsenin büyümek istemediği ve çocuk kaldığını, kalmaya da devam edeceğini söylediği dünyamız, neden böyle? Bakın, siz, ben ve daha bir sürü insan büyümediğini söylüyor bir şekilde. Büyüyüp, çirkinleşen insanlar yüzünden mi? Çocuk kalmışlar ne yapabilir? Bilim adamları ve sanatçıları da doğrudan çocuk kalmışlar içine alıp bir şeyler yapabiliriz belki. Bir tür Peter Pan çetesi, çeteleri? Hımm? Uçardık, ne güzel. Kar yağan yerler giderdik kolayca:))

Ben ineyim.

Svg.

miso dedi ki...

sevgili endişeli peri
izninizle buradan alikayhan bey'e bir notum olacak. Şaşırttı beni doğrusu. Ben kar konusunda kendisinin çok hassas olduğunu düşünürdüm. Daha doğrusu, kar yağan anların kendisi için çok anlamlı olduğunu sanırdım. Hevesim kırıldı demiş, şaşırdım. Yanılmışım sanırım.
şaşkın miso

Adsız dedi ki...

1,5 yıl kadar Sarıkamış'ta bulundum..oraya o kadar güzel kar yağıyor ki..karla kaplı orman..anlatılmaz bir güzellik..şu an Adana'da yaşıyorum ama kar çok yakınımda, bir saat mesafede..Adana'dan karla kaplı Toroslar görülüyor..sanırım sizlerden şanslıyım..

Adsız dedi ki...

pardon, ben anlamayan okur:
sesi kısıp müziğin bitmesini bekledikten sonra başa alıp dinleme meselesini anlamadım. 2. çalışta farklı bir şarkının çalması mümkün mü diye bile düşündüm, bazı video sitelerindeki baştaki reklamlar gibi. o zaman niye onları yazdı, niye baştan dinlemeyip sabrediyoruz, yoksa ibre dediği kırmızı yükleme ibresi mi... filan, çözemedim işte.,
yardım!

Adsız dedi ki...

Sanirim videonun surekli takiliyor olmasi sorununu cozebilme onerisi s. templar. 1-2 saniyede bir ekran donunca insan "eeeeeeee" diyip kapatiyor normal sartlarda. Benim de takilan videolara buldugum sorun endiseli peri hanimla ayni.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim, anonim kardeş. burada pek takılmıyor da, o yüzden bunu hiç düşünmemiştim. ben internetin bu şehrin altında olduğunu söylüyorum zaten hep.