Perşembe, Ağustos 16

Şşşşşş....

fırtına pansiyon.

sabah saat 4.30.

bora, tabiatın sessiz gümbürtesinden olsa gerek, uyanmış,

meşum ve esrarlı manzaraya bakıyor.

ayrıntılı bilgiler daha sonra.

ben de sizi özledim.



22 yorum:

Adsız dedi ki...

hosgeldin:))
iyi gecti mi tatil? dinlendin mi?
oralarda dinlenmemek mumkun degil aslinda.

Adsız dedi ki...

:)

M.

filiz dedi ki...

hoşgeldin peri.
seni görmek ne güzel...:)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Hah!
Süper!
Peri toplantıya yetişti arkadaşlar!

Elif Derviş dedi ki...

hoşgeldiiiiiiiiin yaşasıııııın...yorgunluktan bayılmak üzereydim resmen gözlerim açıldı :)))))))) çok korkmuştum bi daha gelmiceksin diye :D

elektra dedi ki...

peri peri, hoşgeldin. çok özledim yazılarını, hadi yaz...:)

tavsan dedi ki...

hosgeldin peri:) iyi ki geldin.

endiseliperi dedi ki...

merhaba:)
eh, giderken pek iyi değildim. sıkıntılıydı içim, biliyorsunuz. yolculuk iyi geldi. iyiyim.

seyahati anlatmayı istiyorum. ama yorgunum. doktor kolesterol yüzünden her sabah bir saat hızlı tempoda yürüyüş yapmamı önermişti. yapıyorum ama tüm gücümü alıyor sanki bu. ilk zamanlar daha da kötüydü, katır kutur gidiyordum. şimdi neredeyse koşacak kadar esnek hareket edebiliyorum.

hamur işleri, süt, yoğurt, ayran ve peynir de yasak. evet evet peynir de kalbe çok zararlı yağlar varmış. büyük yoksunluk peynirsizlik ama o kadar hor kullandığımız kalbimize bir de peynirle zarar vermemek gerekiyor:p
kırmızı et de yasak. bugün mesela etli dolma yapacağım ve ben yemeyeceğim. ne yerim onu da bilmiyorum. evde vejeteryan beslenmeye yönelik bir yemek kitabı var, onu açmanın vakti geldi sanırım.

dondurma ve kahve de yasak ama onlara hayır diyemiyorum. bir fincan kahve ve bir kaşık dondurma yiyorum yine de.

karadeniz muhteşem bir doğa. anlatacağım. biraz dinleneyim. arçil'i diş doktoruna (tel takılması gerekir mi yoksa ön dişindeki o küçük eğrilik zamanla düzelir mi diye sormak ve bir de çürüğü var sanırım, onu tedavi ettirmek için)götürmem gerek. belki haftaya götürürüm. belki bugün son harry potter filmini görmeye gideriz. arçil kitaplarına da bayılmıştı. gerçi zümrüdüanka yoldaşlığı serinin en uzun ve sıkıcı kitabı, filme uyarlanması zor olmuştur demişti.

gördüğünüz gibi sayıklıyorum. bir fincan daha çay alıp, uzanıp dinleneceğim, kitap okuyacağım. kitap listesini de yazarım daha sonra.

artık yazmam demiştim ama yazmamak bir sürü arkadaştan ebediyyen ayrılmak gibi içimi üzüntüyle doldurdu. böyle iyi.

sevgilerimle.

gülçin dedi ki...

hoşgeldin peri, sesini duydum sanki, senin de burada olman çok iyi.

neo dedi ki...

sevgili peri,

çok sevindim döndüğüne. yazmaya başladığını umarak hergün uğruyordum sayfana.. iyi ki döndün :)

yağı azaltılmış peynirlerden yiyebiliyor musun peki?

karadeniz yazılarını, kitap listeni sabırsızlıkla bekliyoruz.

sevgiler

asliberry dedi ki...

Peri, Yaman'la öğreten kadın ve oğlu şeklinde geziyoruz ya, bu tatilimde de Yaman'ı trene bindirmek istiyorum. Hiç binmedi trene.

Belki perşembe-cuma gibi Maltepe'den trene atlar Haydarpaşa'ya geliriz. Eğer işin olmazsa sen de gelirsin Moda'ya çıkarız.

Tren nereden mi çıktı, kitap falından:)

(Bu arada postaneye'de ilk defa sana kart atmak için gitmiştik, trenle de sana gelince Yaman hayatına giren her yeni şeyin ucunda seni arayacak)

Talisman dedi ki...

Höyy lööyy löyy dönmüşsün sevgili Peri, çok sevindimm..
Sende nasıl kolesterol olmuş şaştım ben ama yürümek iyi birşey ben bu aralar delirmiş gibi yürüyorum. Kırmızı et yasağı biraz acıymış ama boşver çok lezzetli sebzeler var. (Bunu ben mi söylüyorum :))
Karadeniz de buluşmak üzere :)

filiz dedi ki...

karadeniz seyahatinin detaylarını heyecanla bekliyorum....ben de sinop'luyum biliyor musun peri...:)
ama herşey bekler..biz bekleriz sen öncelikle kendine dikkat et sağlığını ihmal etme...
sevgiler
içtenlikle...

tavsan dedi ki...

Bu firrina pansiyon Karadeniz'deki firtina nehrinin orada mi? Benim en begendigim ve cok eglenerek izledigim dizilerden biriydi Firtina. Cok imrendim size.
Bir de kitap fali degismis; oysa ki onceki fala dair benim soyleceklerim vardi. Kendime ne kadar yakin buldugumu anlatacaktim, o ismini saydigi filozoflarin her birinin bendeki yansisini, onlari calismak icin okumus olmasam da felsefe okumus olmanin sonradan donup boyle bir hissiyat yaratip yaratmayacagina dair merakimi. Belki boylece ozet gecmis olmak ben tembel icin en iyisi:)
Bir de, uzuldum o yasaklara. Ozellikle peynir ve yogurta. Kirmizi et pek sevmem ben ama peynir hayatimin ayrilmaz bir parcasi. Umarim cabucak duzelirsin de yasaklar kalkar..

Elif Derviş dedi ki...

Blogunun bu yeni bembeyaz hali daha güzel olmuş bence Pericim :)) Bu arada, bazı bloglara girince "siteye girişim falanca mahkeme kararıyla engellenmiştir" diyo, fark ettiniz mi? everfever, jazetta, dreamsact, candan...niye ki???? haberi olan var mı? BUraya yazdım Peri kızma çünkü biliyorum sen halid'i falan çok seviyorsun...hani belki haberin vardır nedeninden diye...

Elif Derviş dedi ki...

Aa sorun wordpress'teymiş galiba, pardon Peri burayı anlamsız yere meşgul etmiş oldum galiba, afedersin...

kalem zede dedi ki...

yazıklar olsun!

kalem zede dedi ki...

Bugün itibariyle wordpress.com sitesine ve dolayısıyla bloglarına Türk Telekom DNS sunucuları üzerinden erişim engellenmiştir. Yüzlerce Türkçe blog sahibini mağdur eden bu kararı şiddetle kınıyorum.

Siteye ve bloglara erişim için şu alternatif yollar kullanılabilir:

1. İnternete erişiminizi sağlayan Yerel Ağ Bağlantısı'nın Özellikler penceresinde Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) seçeneğini seçerek Özellikler düğmesine basın ve Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan kutusunu işaretleyerek Yeğlenen DNS Sunucusu olarak 4.2.2.1 adresini girin ve Tamam düğmelerine ardı ardına basarak bilgisayarınızı yeniden açın.

2. gizlen.net

Adsız dedi ki...

benim sitemede erisim engellenmis, mahkeme karariyla, saskin ve kizginim.

duman dedi ki...

karadenuz denuzdur, kah usulu kah deludur. hoşgeldunuz!!!

Adsız dedi ki...

merhaba,
ne olmuş? wordpress neden engellenmiş? ne olacak? türkiye'de wordpress kullanılamayacak mı? wordprees kullanıcıları ne yapacak?

kalemzede bey, ben denedim, yapamadım ama tekrar deneyeceğim.

gerçekten çok şaşırtıcı ve üzücü. insanın kanı donuyor. ben de şiddetle kınıyorum. umarım en kısa sürede çözümlenir sorun.

sevgiler.

Adsız dedi ki...

hoşbulduuuk:)) bugün fırsat bulursam yazarım.

duman, demek karadenizli'siniz? ne güzel ve tuhaf memeleketiniz var yaw.

sevgiler.