Cumartesi, Aralık 29

mutlu yıllar!


sosyalleşmeyi de beraberinde getiren kutlamaların tümü acemileştirir beni, eğer sevinçli bir poz için kendimi kandıramamışsam, beklenilen ruhu bir türlü giyinip, süslenemem. kutlamanın doğasında olan sevinç benim doğamda olmaz böyle günlerde. genelde pek hasta olmasam da yatağa düştüğüm yılbaşları, yalnız başıma sinemada film izlediğim yılbaşları, evde oturup şarkılardan fal tuttuğum yılbaşları revaçtadır takvimimde.
hal böyleyken evde çocuk varsa, tüm kutlamalar gereği gibi olmalı. çocuk demek, her tür sevinci tepe tepe kullanmaya hazır olmak demektir. dün çam ağacını çıkarıp, süsledim, pencerelere ışıklar yerleştirdim, hediyelerin bir kısmını aldım. bugün de çıkıp eksikleri tamamlayıp, yılbaşı akşamı yemeği için hazırlamam gereken şenlikli yemeklerin malzemelerini almam gerek. hal böyleyken benim yine yılbaşı hastalığım tuttu. burnum akıyor, kafam da kazan gibi. sanki tüm yıl için enerji stokum artık son günlerde tam takır kalmış da yeni yılın enerjisi sevkiyatı da henüz yapılmadığından...
ben gecikmeden yeni yılınızı kutlayayım istedim. seri milli piyango biletimiz de hazır, kendimizi için dileklerimiz de. size de, her şeyin istediğiniz gibi olduğu, sağlıklı, neşeli, sevdiklerinizle birlikte huzur içinde olacağınız bir yıl dilerim.
not:
karlı kır evi manzarası bora'nın çocukluğundan beri en favori resimlerden. umarım bir gün böyle bir evin içinde, sallanan koltuğunda, konyağını yudumlar, sevdiği bir kitaba göz gezdirir...

23 yorum:

dgül dedi ki...

Sevgili Endiseli Peri; güzel dileklerinin aynılarıyla ben de senin yeni yılını kutlamak istedim bugün.
Margotto'nun komsularına göz gezdirirken senin sayfana da ugramıstım bir kac kez. Lakin, su an düsünmekteyim ve herhalde nedeni budur dedim kendi kendime; bilgisayar basında uzunca yazılar okumak; (tıpkı tembel cocuklar gibi) gözlerimi yoruyor sanırım ve bas agrılarım baslıyor. Birazcık okuyup kacmısım sanırım her seferinde bu yüzden. Bora Bey'in sayfasındaki sakalasmalarımızdan sonra bugün kendimi oturttum ekran basında ve bastan itibaren yazılarınızı okumaya basladım. Bu gün Haziran 2006 yazılarını okudum, Adana ile ilgili kısımda gülümsedim ve artık ses vermeliyim dedim. Yazım tarzınız cok güzel ve akıcı, kutluyor ve artık yeni bir okurunuzun daha sık sık misafir olcagını haber vermek istiyorum. Sevgilerimle... gülde=dgül

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sana da MUTLU YILLAR olsun!
:))

siyahlale dedi ki...

mutlu, umutlu, sevgi dolu yıllar dilerim. cafecihan

endiseliperi dedi ki...

gülde hanım,
aman efendim, mahcup ediyorsunuz beni iltifatlarınızla, teşekkür ederim. izmir nasıl, güneşlidir bugün inşallah. masmavi gökyüzü, güneşli neşesi ile yılbaşı şakası yapıyor istanbul. ama pek kaprislidir istanbul'un havası, bakarsınız, yılbaşı gecesi lapa lapa kar yağmaya başlar, ne güzel olur.

sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

ekmekçikız, teşekkürler:)) hepimize, hepimize! bu akşam sizin o nefis görünen fırında hamsinizden yapmayı planlıyorum, size gelip soğan mevzuuna tekrar bakmam gerekiyordu benim de. hadi bakalım, sevgiler, öpücükler:)

endiseliperi dedi ki...

cici hanım, sizin, sevimli oğlunuz cihan'ın ve tüm ailenizin yenı yılını kutlarım ben de. sevgiler.

Butterfly dedi ki...

Bu kart postaldakı goruntu beım de ortaokul yllarında en sevdıgım yenı yıl kartlarının basındaydı, cok severdım, ıyı bır yıl dılıyorum.

filiz dedi ki...

sevgili peri ailenizle beraber mutlu sağlıklı bir yıl geçirmenizi diliyorum!!!
daha çok gülümsemenizi sizi mutlu eden küçük sürprizlerin hiç bitmemesini bora beyle aşkınızın daim olmasını arçil ve atakuş'un sağlıklı başarılı bir öğrenim yılı geçirmelerini ...evinizdeki sıcaklığın güzel enerjinin kainata yayılmasını temenni ediyorum...
sevgiler...

şule dedi ki...

canım peri, yeni yılda bol sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum sana ve ailene. sevgiler

neo dedi ki...

periciğim,

sana ve sevdiklerine güzel bir yıl dilerim ben de.. yarın aksam birkac arkadasımızla bizim evdeyiz, yıllardır kutusunda duran yılbası süslerini çıkardık bugün. hem renk renk ışıklar veren hem de yılbaşı şarkısını sinir bozucu bir hızla çalan bir ışık düzeneği de var aralarında :) süsleri falan takınca bayag bi yılbası ruhu hakim oldu eve, pasta yapacagım bu aksam. yarın da bayan dalloway modunda alısveris ve aksam yemegi hazırlıklarıyla gececek.

hopper ajandası bulabildin mi bu arada? ben bulamadım.

sevgiler, öpücükler.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Peri hanımcım, size 2 tane mail attım.:)

müzi dedi ki...

sevgili peri,
mutluluk, saglik, nese, huzur ve basari (en cok da cocuklarin sinavlarinda) dolu bir yiliniz olsun. cokca sevgiler

miso dedi ki...

Canım peri,
Mutlu, bol kitap ve filmli, çocukların huzurlu olduğu, biraz aşklı, bolca şefkat ve sevgi dolu bir yıl diliyorum. Çocukları sevgiyle kucaklarım.

marruu

UZAK dedi ki...

sevgili peri, ben de size mutlu seneler diliyorum... o evlerden birtanesi benim de hayallerimi susler hep o yuzden birden icim isindi...

herkesin hayalleri, hepsi olamasa da ne yapalim ama en azindan bir kismi gerceklessin bu sene, ve karsilasacagimiz hicbir zorluk korktugumuz gibi cikmasin umarim...size ve aileye cok sevgiler..

elektra dedi ki...

peri peri, pötikareli, enine boyuna çizgili, puantiyeli, janjanlı bir yıl diliyorum sana:) tüm bu renkli ve eğlenceli şeylerin sende yarattığı duygularla dolu bir yıl olsun bu yıl. sevgiler...

gaykedi dedi ki...

sırf o resimlere bayıldığımdan dolayı bir iskandinavya seyahati planlıyorum bende, bol bol kar ve sevimli evlerle dolu....iyi seneler peri...o evde sende umarım karşı koltukta battaniye dizlerinde sallanan sandalyende, kitap okuyor olursun boray'la :)

endiseliperi dedi ki...

filizinadası, kimseyi unutmamışsınız, teşekkür ederim, hep birlikte diyeyim.

şule'ciğim ben de senin, ozan'ın ve sevdiklerinin yeni yılını kutalrım, çoook mutlu ol!

neolitik hanım'cığım karşıya geçemedim bu aralar, ben de bir filmin maket oyuncaklarını aldım, sonra yazarım filmi, figürleri filan, şimdi hatırlayamadım:) mrs. dalloway, çiçekleri unutmaz, sen belki bir demet de nergis alırsın:) teşekkür ederim, çok öpüyorum.

saliha hanım'cığım az önce baktım ama bir tane gelmiş, ilki gelmemiş:) yeni yılınız kutlu olsun sizin, ailenizin ve tatlı kediciklerin.

ah müzi beni kalbimden vurdun, çocukların sınavları iyi geçsin, başarılı olsunlar, bir de sağlıklı olsunlar ve elbette bir de mutlu olsunlar başka ne isterim. çok sağol. senin de yeni yılın kutlu olsun.

misooooo, çok aşk! çok aşk!:) şaka şaka, yeter ki olsun da azı çoğu önemli değil:p teşekkür ederim, sen de hep mutlu olduğun şeyler yaparsın umarım bu yıl ve her şey gönlünce olur.

sevgili uzak, umarım sizin de böyle güzel, sevimli bir eviniz olur. hem de çok yakında. teşekkür ederim çok.

elektra, epey curcuna olacak demek bu yıl:) olsun. çok sevinçli bir yıl olsun, bize ve size.

gaykedi, ben içinde kendim olmayacaksam neden dileyeyim böyle bir dilek:p ben pek sevmem sallanan koltuk, knepe isterim, bir de battaniye. iskandinavya gezisi harika bir fikir, geçenlerde neolitik hanım gitti, bir bak istersen. senin de yeni yılın çok mutluluk versin.

***
öyle acelem var ki, yemekler henüz bitti, bazı paketlenmemiş hediyelerle ilgilenip, duş alıp giyineceğim. herkese kucak dolusu sevgiler, öpücükler.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

:) bende 1. yi tekrar yolladım :)

benhayattayken dedi ki...

MUTLU YILLAR PERİ

Öykücü dedi ki...

Mutlu,sağlıklı,şanslı bir yıl dilerim:)

endiseliperi dedi ki...

erhanbey,
ne güzel sizi burada görmek. size de mutlu, neşeli, sağlıklı yıllar...

öykücü'ğüm, bilmukabele! şans kısmından biraz bolca koy, milli piyango biletlerine yine bir şey çıkmadı, çok şaşırıyorum çıkmayınca, allah allaaah...

sevgiler.

laedrim dedi ki...

Mutlu, sevgi dolu, güzellik dolu, dolu dolu yıllar dilerim...
Sevgiler...

endiseliperi dedi ki...

meral'ciğim ben de sana bol sevinçli, bol çiçekli, sevdiklerinle paylaşacağın leziz çorbalarla dolu sofralar, sıcacık, sevgi dolu bir yıl dilerim.