Çarşamba, Aralık 5

çok fantastik bir icat!

necla hanım, benim mektup arkadaşım. buraya çok sık uğrar ama pek yorum bırakmaz. bunun yerine mektup gönderir. çok akıllı, duyarlı, birikimli biri. bugün gönderdiği mektup, "fantastic machine" adında olağanüstü bir alet hakkındaydı. onun mektubundan aynen aktarıyor ve gönderdiği filmin youtube'da bulduğum kopyasını ekliyorum. inanılmaz keyifli, büyüleyici bir gösteri. teşekkür ederim necla hanım.

"Bu makina, Robert M. Trammell Müzik Konsevatuarı ve Iowa Üniversitesi Sharon Wick Mühendislik okulu arasındaki işbirliği ve gayretleri ile yapılmıştır. Makinayı meydana getiren parçaların %97 lik bölümü John Deere Endüstrisi ve Bancroft Iowa sulama ekipmanlarından gelmiştir, evet tarım aletleri !!! Bu filmi çekmeden önce ekip, kurulum, sıralama, ölçüm ve ayarlar için toplam 13029 saat harcamıştır (543 gün kadar)Şu anda Üniversitenin Matthew Gerhard Alumni Salonunda sergilenmektedir ve halihazırda da Smithsonian Kurumuna bağışlanmıştır. "


6 yorum:

Circirbocegi dedi ki...

Toplar her defasında doğru nota için doğru yere çarpıyor onu anladım da seken top nasıl diğer seken topla veya gönderilen topla çarpışmıyor orası hayret verici.

Tabi bir de makine neden gerçekten filme alınmamışta bilgisayar teknolojisi kullanılmış...

Bunları soruyorum çünkü ortaya çıkan şey gerçekse harikulade:)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Filmde animasyon havası var, ama, aslının olduğu yer Smithsonian Enstitüsü ciddi bir kurumdur.

Belki, aletin aslını görmüş olan varsa, bu filmin ne kadar gerçek olduğu konusuna dair bilgi verebilir.
:)

endiseliperi dedi ki...

hay allah, gerçekten de animasyonmuş yahu. ama yapılmayacak gibi de değil. yani verdiği fikir hoş en azından, değil mi?çok eğlenceli. zeynep hanım gönderdiği mektupta, bir adres de vererek, bunun bir animasyon olduğunu belirtmiş. benim hayalkırıklığına uğrayacağımı düşünüp, üzülmüş ama gerek yok. gerçekten sadece fikir olarak bile çok hoş bence, yapılmaması için bir neden de göremiyorum. bir sürü mühendis müzisyen yok mu dünyada, yapılabilir bence. hadiii...

:) zeynep'in gönderdiği adres burada http://www.snopes.com/photos/arts/musicmachine.asp

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sevgili EndiseliPeri ben de bu muziklerin icinde oldugu dvd var. Bildigim kadariyla bu animasyon olarak hazirlanmis, cunki dvd'de cizimlerine kadar anlatiyordu nasil hazirlandigi.
Yaziyi okuyunca bir an kafam karisti ama yorumlari da okuyunca animasyon oldugu konusunda hemfikir oldugumuzu gorunce cok sevindim:))

Albumdeki diger muzikleri dinlemenizi tavsiye ederim muhtesemler :)) Kucak dolusu sevgiler gonderiyorum :))

redrabbit dedi ki...

endişeli peri,böyle bir icat 3 boyutlu olarak yok..Bir arkadaşım bu konuda bahsedilen üniversitelerle de iletişime geçti ve araştırma yaptı.Sonunda böyle bir aletin var olduğu haberlerinin şehir efsanesi olduğu ortaya çıktı..

SERAP dedi ki...

gerçekten hayranlık verecek kadar güzel:)Keşke düşlerimizi gerçekleştırebilsek ama kitle imha silahlarını yapan insan zekasının böyle bir güzelliğin sadece animasyonuyla yetinmesi ne kadar acı.