Cuma, Mayıs 2

Hep aynı!

AKP, yasaklarla boğuşurken ve gelecekteki tüm şansı, tüm yasaklarla mücadele edeceğinin örneğini vermek için 1 Mayısın bayram gibi kutlanmasını sağlamakken, önceki hükümetlerden bir farkı olmadığını Anayasa Mahkemesi'ne kanıtlamak ister gibi 1 Mayıs rezaletini tekrarladı.

Seçimlerde, kendisine değil, demokrasiye inananların desteğini de almış olan AKP, demokrasi sınavında sınıfta çaktı.


bayan ç'ye video için teşekkürler.







Fotoğraflar, Milliyet Gazetesi'nden.

5 yorum:

müzi dedi ki...

nasil bir samimiyetsizlik degil mi? sen ozgurluklerden bahset, yasal ve kisisel haklardan bahset, sonra git alti ustu yuruyus yapmak isteyen isciye-emekciye boyle davran. o kadar sinirliyim ki su an. gazeteleri okumayi yeni bitirdim. bir de haberlerin altindaki okuyucu yorumlarini okuyorum. onlarda da ayni zihniyet. yok polis gorevini yapmismis... insanlar boyle dusunuyorlar inanabiliyor musun? bu ne rezalet demiyorlar da iyi oldu onlara diyorlar. neymis orada normal bir insan yokmus, hepsi orgut uyesiymis. isci-emekci hepsi orgut uyesiymis. cok biliyor bizim insanimiz, bu bilgiclikle bu ulke hala nasil bu durumda anlasilir gibi degil!

ama bunlara inat ozgurluklerden yanayim, her turlu yasagin ve yasakci zihniyetin karsisinda. universitede basortulu kizlarin okumasina karsi olanlara da, 1 Mayis'in kutlanmasina karsi olanlara da karsiyim.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

İktidarın/hükümetin bu tavrına hiç mi hiç şaşırmadım, desem...
(Herzamanki iyimserliğimin aksine.)
:((

Nakhar dedi ki...

bizi dünyaya rezil etmekten başka ne işe yarıyor 1 mayıs'ı kutlamayı yasaklamak...

hıı bu arada avusturya da kendi kızını bilmem ne hikayesini duymayan kalmamıştı ya işte bizim bu 1 mayıs eğlencemiz onun önüne geçti dünya basınında...

bir an gördüklerimi bir bilgisayar oyununda insanlara karşı savaşan robotları gördüm gibi geldi dünya bilgisayar olmuştu... türkiye oyun konsolu... taksim meydanı da o oyunun etaplarından en zor olanı o etaba geçebilseydik sanırım oyun biter bizde rahat bir nefes alırdık... ama yine olmadı... seneye kadar sar başa... :(

gaykedi dedi ki...

testi cumhurbaşkanlığı seçiminde* ve türban inadında kırılmıştı zaten, bu da üstüne tüy dikti.

*ülkeyi, herkesi çok daha rahatlatacak, sistemi kilitlemeyecek, akp içinden başka bir cumhurbaşkanı adayı pekala çıkarabilirlerdi.

endiseliperi dedi ki...

benim bu 1 mayıs rezaletinde aklımda en çok kalan cerrah ile güler ikilisinin verdikleri fotoğraf oldu. ve bir de evet nakhar, tv de izlerken aynı bilgisayar oyunu duygusunu ben de hissettim. hele tank o ara sokakta tavla oynayanlara mor bir gaz sıktı ya, ne yapıyor bu ya!? dedim. devletin hiç yoktan yarattığı terör öylesine saçma öylesine gereksizdi ki. bazen insana da olur öyle, önlenemez bir şekilde yanlış yapmaya başlarsın, mantıksız, komediye varan bir silsile halinde en dibe kadar düşersin.

ne olursa olsun ülkemizin en kısa sürede toparlanmasını diliyorum. bu 1 mayıs utancı için hükümetten bir özeleştiri beklemek çok saflık olsa da beklentim bu.

sevgiler herkese.