Pazartesi, Ocak 11

sakin...



bu gece belki ken parker'ın son iki albümünü okuyacağım. "şair" ve "geçmişten gelen nefret" isimleri. yakında, ama belirsiz bir tarihte gidecek çünkü tüm seri. sakin bir gündü. bora uğradı bir ara. dostça ayrılmaya çalışıyoruz. sancılı oluyor. o, akvaryumun suyunu değiştiriken, terasa çıktım. yılbaşı süslerini koyduğum kutu dün gece rüzgarda devrilmiş, bütün o renkli toplar saçılmış. soğuktu hava. ben şimdilik bu evde kalacağım. arçil ve ikimiz için çok, çok büyük. sevmem bu kadar büyük evi. bora ev bakıyor kendine. sigarayı bırakmaya karar vermiştim yarın. o da bırakacakmış. yanında park olan bir ev arıyor bu nedenle, spor yaparak bırakacak. shakespeare çevirisi yapacakmış yeni dönemde. ticari çevirileri daha az. arkadaşları ile buluşup içiyormuş akşamları. ama "sevmiyorum," diyor. "evde olmayı özlüyorum." annesinde kalıyorlar şimdi atakan ile.

tuhaf hissediyorum. konuşmaya çalışıyorum kendimle. yankılanıyor sesim içimde. karşılığı yok. aptal hissediyorum bu nedenle. radyo açık, dinliyorum, hiç bir şey anlamıyorum. gökyüzünün halleri beni etkilerdi, bakıyorum, kör gibiyim.

arçil iyi. sanırım güçlü bir insan. atlattı sayılır durumu. güçsüzleştim biraz, evle filan uğraşamıyorum ya, o okuldan geleceği zamana yakın, düzenliyorum, yemeği hazır ediyorum, her zaman ki gibi karşılıyorum onu. derslerini, arkadaşlarını aynı tonla soruyorum. onun yanında çok dağınık olmamaya dikkat ediyorum.

sigarayı bırakmak iyi olacak. biraz kilo alırım hem böylece. şu dönem hastalanma riskini azaltırım.

pazartesi havadisleri bu kadar.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok şaşırdım, sizi uzun süredir takip ediyordum. Hayırlısı olsun mu denir? Bilemiyorum ki.Tekrar denenemez mi?Bir şans daha???yelda

şule dedi ki...

pericim hersey iyi olur dilerim. keske elimden kendini daha iyi hissettirecek bir sey gelse...

Elif Derviş dedi ki...

şu an o kadar şaşkınım ki... oturdum ağlıyorum :(( umarım her şey hepiniz için iyi olur. Umarım hepiniz mutlu olursunuz.

tavsan dedi ki...

Birseyler demek istiyorum boyle okuyup gecmek degil ama ne diyecegimi bilemiyorum. Nasil oldu, donusu yok mu hic demek geliyor icimden yorum birakan Yelda gibi.
Yine de ben Endiseli Peri'nin okuyucusuyum, senin yanindayim yani.
Bora burayi okuyor mu acaba? Yoksa -benim sevkili kocam gibi- sana ozgurluk alani vermek adina okumuyor mu? Okusaydi birsey degisir miydi? Bazen insan, ozellikle de yazmaya alisinca, kendini sozlu olarak ifade etmekte cok tembellesiyor. Bir de bir kisiyle uzun zaman beraber olunca onun bizim yeni bile olsa her durumda ne hissettigimizi, ne dusundugumuzu bildigini zannediyoruz, oysa degil. Anne-babalarimizdan belli degil mi aslinda, bunun bir yanilgi oldugu. Ki karsilikli olarak, en yakinimizla bile her durumda ne hissettigini, ne dusundugunu bildigimizi, bilecegini varsaymamak gerek. Hem sen dememis miydin, insan kendine bile bilmece olmali diye. Genelde, konusmak, gercekten konusmak ve empati sorunlarin cogunun ilaci.
Yine de sen nasil karar verirsen ver, ben lafimi soylerim ama senin yaninda durarak. Uzak da olsa, sanal da olsa; simdiye kadar da sanaldi ama degil mi ki yazinin bambaska bir yakinligi var -en azindan bence.
Oper, sarilirim.

ruhdagı dedi ki...

Bazı insanlar hep bir arada kalacakmış gibi gelir bana.
Fakat hayat koca bir vesaireden öteye gitmiyor.

Şimdi bu zaman demek ki. Kendinizi toparlamanız dileğiyle Peri.

redrabbit dedi ki...

Yalnız değilsin,korkma..

Veysel dedi ki...

Ben giderim adım kalır,
Dostlar beni hatırlasın.
Düğün olur, bayram gelir,
Dostlar beni hatırlasın.

Can bedenden ayrılacak, (*)
Tütmez baca, yanmaz ocak,
Selam olsun kucak kucak,
Dostlar beni hatırlasın.

Açar solar türlü çiçek
Kimler gülmüş, kim gülecek
Murat yalan, ölüm gerçek,
Dostlar beni hatırlasın.

Gün ikindi akşam olur,
Gör ki başa neler gelir,
Veysel gider, adı kalır
Dostlar beni hatırlasın

* Can bedenden ayrılacak.. bedenler ayrılmış çok mu?

miso dedi ki...

Pericim,
Yapabileceğim/yapabileceğimiz bir şey var mı? Ne olduğunu da bilemiyorum aslında, o yüzden herhangi bir şey de sunamıyorum.

Ben kendi adıma elimden geldiği sürece ne istersen desem?

Ah Pericim, çok canımsın...

marruu

Arsiz Bocuk dedi ki...

Sevgili peri,

Ben uzun zamandır sessiz sessiz okurken ne çok gıpta etmişim meğer size. Ne çok beğenmişim sağlam duruşunuzu ve kendimce özenmişim ikili uyumunuza.

İnsan herşeyin dışarıdan göründüğü gibi olduğuna inanmak istiyor sanırım. Birilerinin bir yerlerde kendi yakalayamadığını yakaladığına.

Ben kendi adıma bencilce bir hayal kırıklığı yaşarken sizi okurken, sizin içinde olduğunuz kırıklıkları tahmin bile edemiyorum. Üzgünüm.

Her yara iyileşir zamanla, kestiğiniz eliniz mesela iyileşmiştir şimdiye. Uzun süre sızlayacak olsa da bir süre sonra sadece bakınca hatırlanan bir izi kalır. Ve hatta o bile kalmaz umarım...

Sevgiyle.