Cumartesi, Ekim 9

gördük, beğendik:)

paul simon........................


mutfaktaki masa küçük. ama salondaki yemek masasını da kullanmak istemedim.
 sevimli filan ama çok geniş, sevmiyorum salonu.

şimdi yolcu ettim yağmur'la fırat'ı. çok iyi geçti. onlar çok mutlu oldu. çok huzurlu, neşeli zaman geçirdiklerini söylediler. evi çok beğendiler. sıcak, sevimli bir duygusu varmış, filan. eğer öyleyse ben daha da iyi vakit geçirdim demektir. her şey yolunda gitti. şimdi ben her ne kadar güzel yemek yapsam da yemek yapmayı çok geç öğrendim ya, bu nedenle hiç güvenemem kendime. ya her şey berbat pişerse, yemekler fiyasko olursa, diye.

ne yapacağımı da hiç bilemedim bu sefer. yağmur yağıyordu, hastaydım da biraz, halsiz filan. sebze çorbası, zeytinyağlı barbunya, patates kızartması+arnavut ciğeri, tavuk şinitzel, pilav, salata, peynirli börek, limonlu ve çikolatalı kek yaptım. hepsi nefis olmuştu. gerçekten.

akşam yemekten sonra onlar insiyaki olarak salona yöneldiler. biz, dedik, arçil'le birlikte, salon da oturmayız. ya mutfakta, ya arçil'in ya da benim odamda oturacağız. benim odamda oturursanız ben de sedirimden ayrılmamış olurum, dedim. tabii, dediler. çay, kek ve meyve servisini buraya yaptım. çok da keyifli oldu.

bir kere fırat iştahlı bir çocuk ve her şeyden, iştahla yedi. yemeklerimi övdü. çok sevdim çocuğu, yahu:) yumuşak, uyumlu, sevgi dolu bir ilişkileri var. yağmur konuşurken ona nasıl sevgiyle, şefkatle bakıyor ve elinde olmadan yüzüne, saçına dokunuyor fırat. yağmur çok akıllı ve komik bir kız, onu gülümsemeden dinlemek olanaksız zaten.


sabah kahvaltısında çok güldük.

fırat yağmur'un okuduğu odtü, kamu yönetimi ve siyaset bilimi bölümünden mezun olmuş, medya kültürü mastırı yapıyor galiba. "derste anlamadığım yerleri öyle güzel anlatıyor ki bana fırat, teyzeciğim," diyor:)sinemayla ilgili, çektiği kısa filmler var.


allahım arçil ne ciddi, ne cool bir insan oldu ya.

iyi niyetli, komik, sempatik, kafası çalışan, solcu biri fırat. e, yakışıklı da. bakın, hoş bir yüzü var. yağmur'u da çok seviyor. yağmur da onu çok seviyor. "gündelik yaşamda çok uyumluyuz, teyzeciğim," diyor yağmur. eh dedim, en önemlisi de o. yağmur beni nerde yalnız yakalasa, "teyze nasıl buldun, çok şeker, değil mi?" diye sordu. şeker gerçekten yağmur'cuğum:)


tina, kahvaltı masasındaki bana, kucağına geleyim mi, diye soruyor.


iyi, peki, gel.

sabah tarot falına da baktım çocuğun, ee, geleceği de parlak. hayırlısı, diyelim:)

siz ne dersiniz bilmem tabii :p

***
onlar gidince biraz hüzünlendim. tina sepetinde uyuyor, arçil odasında dizi izliyor. çamaşır asacağım. akşam ablam arar, uzun uzun konuşuruz onunla.

sting.....................................

11 yorum:

asliberry dedi ki...

Yüzü çok sıcak, sevimli, sevgi dolu. Belli sevgiyle büyümüş. Merhametli, vicdanlı birine de benziyor. Bence bir erkekte en önemli özelliktir. Sevdim.

Hegesias dedi ki...

Gecenin güzel, sohbetin samimi geçmesindeki nedenlerden biri de, yemekler yendikten sonra, gecenin geri kalanını salonda değil de kendi odasında geçirmeyi teklif eden ev sahibiymiş gibi geliyor bana.Konuklara kendilerini bundan daha iyi ne hissettirebilir ki?
Sevgili Endişeli Peri, bu yazınızla iyi bir ev sahibesi olduğunuzu da öğrenmiş olduk.

yagmur dedi ki...

''Yağmur konuşurken ona nasıl sevgiyle, şefkatle bakıyor'' sevdim.

endiseliperi dedi ki...

aslı'cığım gerçekten de öyle çok sevgi dolu, çok merhametli, vicdanlı... bence de bir erkekte, bir kadında da en önemli özellik. aslı'cığım, canım benim, çok sağol.

hegesias, çok teşekkür ederim. gerçekten çok rahat, keyifli görünüyorlardı. ben bir eve konuk gittiğimde çok tedirgin olurum, hele öyle potokol filan varsa benim için kabustur. onların böyle bir şey yaşamamasına çok dikkat ettim. ablamla konuşmuş yağmur, çok eğlendiklerini söylemiş.

yağmur,
evet gerçekten de öyleydi. sevgiyi en çok ileten şey bakışlar sanırım. gerçi her duyguyu ileten de bakışlar ya.

sevgiler herkese.

endiseliperi dedi ki...

ben hastayım aslında. üşütmüşüm. ateşim var. başımda ağırlık. ıhlamur yaptım, limon dilimledim. arçil dün hastaydı, bugün iyi görünüyor. ona da ilaç, ıhlamur ve kek servisi yaptım şimdi. battaniyenin altına girip, kitap okuyacağım. gözlerim sulanıyor, kapanıyor, ama bakalım.

sevgiler.

Ilgaz dedi ki...

Arcil de kiz arkadasini getirecek mi birgun boyle tanistirmaya acaba:)
Ya da tersinden, o da kiz arkadasinin ailesiyle tanismaya gidecek mi:) Annesi, bir sor bakalim ne diyecek:)
Erkek icin hic de gorundugu kadar kolay bir mesele degildir cunku, bilesiniz:)

justine dedi ki...

"yağmur konuşurken ona nasıl sevgiyle, şefkatle bakıyor ve elinde olmadan yüzüne, saçına dokunuyor."

Çok sevdim bu cümleyi, dokunarak sevgiyi anlatmak çok şeydir ve önemlidir. "İyi olur umarım", diyelim:)
Geçmiş olsun endişeli peri, soğuklarla beraber grip sezonu da açıldı! Hepimize kolay gelsin.

endiseliperi dedi ki...

ılgaz,
arçil o konularda hiç konuşmaz. sevmez de konuşmayı. boşver, kapatalım bu konuyu, der hemen. ben hiç açmayayım o konuyu şimdi:)

justine,
teşekkür ederim çok. insan severse dokunmak ister, evet.

sevgiler herkese.

endiseliperi dedi ki...

bütün gün battaniyenin altındaydım, çoğu kez de uyukladım. kitap okuyamadım, başımda ağırlık var, gözlerim sulanıyor. az önce kalktım, ilaçlar yüüznden midem kazınıyor ve canım deliler gibi domatesli spagetti istiyordu. şimdi yapıyorum yavaş yavaş. yarın kadıköy'e gitmem gerekli ya, böyle devam ederse, hiç çıkamam.

Adsız dedi ki...

hay allahım, fotoğrafta tina da geçmiş fırat'ın karşısına bakıyor iyi mi :) e o da değerlendirecek tabii...

hoş görünüyorlar. huzurlu, mutlu ve tatmin edici bir ilişki olur umarım ikisi için de...

sevgiler...

endiseliperi dedi ki...

:)evet, külyutmaz tina da dikkatle inceledi fırat'ı.

tatlı, sevecen, "normal" tipler, beklentileri normal bir ilişki... risk yok. teyzesine hiç çekmemiş, demek ki mantıklı, huzurlu şeyler yaşayacak. bu ilişkiden, duygularından ve birbirlerinden çok emin görünüyorlar. umarım iyi olur. olmasa da ne çıkar, daha çok gençler ve hata kotaları henüz tamtakır, herkesin hata yapma hakkı var.

sevgiler çok JtoO.