Perşembe, Ekim 28

perşembe filmi: sazlıkta (tatarak)

andrzej wajda'nın yönettiği nefis bir film izledim bu akşam. kurgusundaki farklılık biraz huzursuz edebilir. film, tiyatro dekoru gibi olan odada uyanan bir kadının seyircinin farkında değilmiş gibi, ama seyirciye çok sevdiği bir adamın ölüm hikayesini ayrıntısıyla, dertleşir gibi anlatmasıyla başlıyor. bu gerçek hayat. bir yandan da bu filmin çekilme hikayesi kısa süreli sahnelerle gösteriliyor. yaslı kadın bu filmin başrol oyuncusu. sonra filmi izleriz. bu da kurgu.

schubert-serenade

ışık, sahneler, oyunculuk mükemmel. film boyunca ölüm duygusu kol geziyor ve çok kederlendiriyor. yine yalnız ve hüzünlü bir kadın var. tamamen tesadüf... izlemenizi şiddetle öneririm.

2 yorum:

asliberry dedi ki...

sende tv yok izleyemiyorsun. bu sabah tv'de prof.dr.ibrahim saraçoğlu çıktı. kadınlardaki fibro kistler için brokoli kürü önerdi. 21 gün boyunca yapmak lazımmış. hergün taze hazırlanması gerekiyormuş. sonra bir kaç ayda bir tekrarlanmalıymış. 3 bardak suda 200-250 gr brokoliyi haşlayıp, suyunu içecekmişiz. sorun haşlanan brokolilerin ne olacağı. brokoli sevmiyorsan, fırında beşamel soslu pişirebilirsin. ben lazanya arasına da koyuyorum. yaman o zaman yiyor. aslında az haşlanmış brokoliyi parçalayıp, maydanoz, dereotu vb. taze otlarla ve taze soğanla bol sirkeli veya limonlu salata olarakta yiyebilirsiniz. tadı anlaşılmıyor o zaman. hem de çok sağlıklı. lazanya yaparsan arçil de yer.

endiseliperi dedi ki...

canım arkadaşım aslı,
sen konuşmaya başlayınca, demek ki temel sorunlara ilişkin, yalın çözümler üretilecek... sağlığım, para sorunum, arçil'in okulu senin tarafından dert edilip hale yola koyulmaya çalışılacak. canımsın benim, gözlerim doluyor aslı sen böyle yapınca.

çok şükür kist mist yok uzun zamandır. ve fakat aslı ben brokoliye bayılırım. bu yaz olur olmadık zamanlarda canım bol limonlu brokoli salatasi istedi durdu. ben yaparım bunu; suyunu içer, kendisini yerim. arçil nefret ediyor, lazanya içine de koymuştum, ama güzelim lazanya mahvolmuş demişti. ama şimdi biraz daha büyüdü ya -mesela haşlanmış bir tam yumurtayı yedi sabah- yedirebilirim.

aslı, sana güzel bir haber vermek için çok yakında arayacağım seni, netleşmesini bekliyorum, ama belki bu akşam ararım. şimdi çıkıp balıklara yem alabileceğim bir yere gitmem lazım.

nasıl özledim seni. sana sarılsam, ağlamalı gülmeli, gene hiç susmadan bir sürü şeyi anlatsam istiyorum.

seviyorum çok.