Çarşamba, Aralık 22

iyi kalp, öyle iyi ki




daha önce buzdan hayaller filmini izlediğim izlandalı muhteşem yönetmen dagur kari'nin bu filmine tesadüfen ve hazırlıksız yakalandım. öyle iyi bir film ki... mizah duygusu öyle güçlü, diyaloglar öyle doğal ve akıcı, oyunculuk deseniz... mutlaka izleyin. filmi izlerken jarmusch havası hissedeceksiniz (jarmusch filmleri izledikten sonra film yapmaya karar vermiş zaten), yer yer smoke filminden aldığınız keyfe benzer bir haz duyacaksınız. dilerseniz, yönetmenin buzdan hayaller, tutanamayanlar ve iyi kalp filmlerini hep birlikte özel bir gün, bir tören havası vererek izleyin. yanınızda kafa arkadaşlar da varsa şahane olur.

dagur kari ve filmleri hakkında şuradan ayrıntılı bilgi edinebilirisniz.


iyi kalp filmini de şuradan izleyebilirsiniz.

bu arada, dagur kari'nin filmlerinde müzik önemli bir hadise. kendisinin de ekibin bir üyesi olup müzik yaptığı slowblow adında bir grubu var. söz ondan açılmışken, aşağıda slowblow'dan şarkılar var. iyi eğlenceler.


unutuyordum; filmin diyalogları karakterlere çok uygun ve zekice ve komik. kari'nin tüm filmlerinde toplumla uzlaşamayan, uzlaşmak istemeyen karakterler var hep. bu filmde de sıradışı iki karakter var. küfürbaz, kaba, bilge ve insanlıktan nefret eden yaşlı olana doktor sorar:

-ee, bugünlerde nasılsın bakalım?
-şüpheci, korkak, acılı, endişeli, dikkatsiz, sinirli, korkulu, panik içinde, dehşete kapılmış ve telaşlı... kendimi sözlük gibi hissediyorum.

:)

ayrıca brokoli sohbetinde çok güleceksiniz ve bir barın nasıl olması gerektiği ve bir barın niçin kadınlara göre olmadığı sohbetinde ve barın müdavimlerinin sohbetinde de... izleyin işte.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

buzdan hayaller ve tutunamayanları izlemiştim. tutunamayanları daha çok sevmiştim. iyi kalbi not almıştım bir aralar. unutmuşum. iyi bir hatırlatma oldu. bu linkler harika oluyor. teşekkürler.

endiseliperi dedi ki...

rica ederim. tutunamayanlar'ı izlemeyi istiyorum ben de.

sevgiler.

meftun dedi ki...

izledim.. güzel replikler var, dediğiniz gibi..

üzüldüm yine de..