Pazartesi, Mart 21

nerde kaldı?


stéphane grappelli'yi üniversitede çok dinlerdik. bugün yemek yaparken açıkradyo'da dinledim. hoş oldu.

araya bir sürü başka kitap koyarak yavaş yavaş okuduğum madam bovary'yi, dün gece uyku tutmayınca sabaha karşı bitirdim. ezan okundu, hava masmavi aydınlandı, ki o saatleri ne çok severim. çay demledim, arçil'e kahvaltısını hazırladım, gözleri hala kapalıyken gömleğini giydirip ilikledim. canım oğlum haftasonu evde değildi. arkadaşlarıyla buluşup maç izlediler bir cafe'de ve sonrasında da onlarda kaldı.

eve dönüşü güzel olsun diye, ona en sevdiği yemeği lazanya yaptım bu akşam. sevdiği ender sebze yemeklerinden biri olan zeytinyağlı pırasa bir de. derin dondurucuda kekimiz de var. biraz da içki içmişler fener yenip çok eğlenince, midesi rahatlasın diye bitki çayı ile servis edeceğim keki. eve dönerken gazeteleri o alsın istiyorum ki otobüste okusun. kapıdan girer girmez aklındakini konuşmak gibi bir huyu var, sanki sohbetin tam ortasındaymışız gibi, az önce kapıdan girince de eve ses, neşe, gürültü, telaş doldu;  tüpgaz&nükleer santral benzetmesinin acayipliği, libya'ya saldırı desteklenemez şeklinde bir konuşma yaparak hızla koridordan geçti, lazanya kokusunu duyar duymaz, o hızla geri dönüp bana sarıldı:) birazcık ders çalışmasını da sağlayabilirsem, mükemmel bir akşam olacak.ben, flaubert'in ermiş antonius ve şeytan kitabını okuyacağım.

5 yorum:

justine dedi ki...

Canım!

(Bugün neşeliyim, bakalım ilerleyen saatlerde de böyle kalabilecek miyim?)

O saatlerde yatmaya hazırlanırım yıllardır ben, ne güzeldir kelimelerle anlatılmaz. Ezan sesinden de rahatsız olmam. O saatleri ve fon müziğini çok severim. (Senin koyduğun müzik de harika, şimdi onu dinliyorum. Ben keman dersi aldığım yıllarda -sene 97-98?-, Stéphane Grappelli'yi ve Yehudi Menuhin'i çok dinlerdim. Aslına bakarsan hep caz dinlerdim. Güzeldi.)

Sonra...bak şimdi aradaki farka; öğlen kahvaltıdan sonra kafamda bir plan yaptım. Banyo yaparım, biraz kendimle ilgilenirim, kremler filan. Sonra kalkarım, ıspanak var dolapta, güzel bir ıspanak yemeği yaparım. Tazecik (bu nasıl bir konuşma böyle:p) enginarım var, onu zeytinyağlı yaparım, yarın akşam işten gelince yerim harika olur dedim. Sonra, zaman kalırsa kabak da kızartacaktım, canım çekmişti.

Ne oldu biliyor musun canım? Biraz önce pizza söyledim, yedim! Hah ha, komedi valla. Banyoya çok geç girdim ne yapayım, geçen bahsettiğim Aşk Üzerine kitabına takılmıştım. Bir yoruma cevap yazarken Alyoşa'nın lafı aklıma gelmişti, iki saat Karamazov Kardeşler'le oyalandım. İşte böyle, hava güzel diye evin tüm camlarını açmıştım, banyodan çıkınca da üşüdüm. İki saat ıspanak yıkaması filan uzun sürer dedim ve olanlar oldu:)

Biraz önce çay demledim, şimdi ilk bardağımı içiyorum. Bu sabah da çok çay içmiştim, içim dışım çay oldu, yarın sabah nasıl erken kalkacağım bilmem?

Evde yalnız olunca böyle oluyor işte. Şöyle de diyebiliriz; Peri değilsen ya da Arçil gibi heyecanla beklediğin biri yoksa, bütün planlar nanay oluyor:p

Eski muhabbet havamızı bulalım istedim, hastalık, şu bu uzun sürdü. Çok sarıldım canım.

justine dedi ki...

Bir de, çay bardağında çiçek, muhteşem. Bayılırım!

(neden hep bir şey unutuyorum ben? geveze Justine:))

pelinpembesi dedi ki...

Mutluluğunuz hiç bozulmasınnn...

endiseliperi dedi ki...

justine, eski neşene kavuşur gibi yapmana sevindim:) yok, henüz kendiliğinden ve doğallıkla akan o neşe yok. ama olacak:)

evde yalnızken insanın kendine yemekler yapması ne zordur. hele benim gibi yemek yemekten sıkılan biriysen. arçil çok iştahlı ve ona hazırladığım yemek tepsisini şükranla, neşeyle kabul eder. ona göre dünyada en güzel yemek yapan insan, benim:) yumurta konusunda çok müşkülpesent olan arçil arkadaşında kahvaltıda bol karabiberli yumurta dilimleri yiyebilmiş, bunu diyor mesela. benim de aklımda duruyor bu. ben hala arçil çocuk da fazla baharatlı yapmıyorum ona sunduğum şeyleri. oysa 17 olmak üzere işte.

dolabında bol sebze olması ne hoş. enginarı neo buharda pişirecekmiş ve salata sosu üstüne de. sen de deneyebilrsin, kulağa çok sağlıklı geliyor. ıspanağı da yumurtalı yapabilirsin. kabak kızartmasına bayılırım!

bu akşam için bolca lazanya ve pırasa var. eğer enerjim olursa etli kabak dolması yapacağım yine de yarın için. bakalım.

öpüyorum çok. sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

canım buketcim, ne güzel bir dilek. amin!

sevgiler çok.