Cuma, Mayıs 20

her eve bir kedi


ev, ne güzel bir yerdir. ama kedili bir ev daha güzeldir. evde birlikte yaşadığınız bir canlının faydasından bahsetmek abes gelir bana, ama evde bir kedinin olması öyle iyidir ki, kendinizi mutlu hissedersiniz. kedi sıcaklık verir, avutur, neşelendirir. kitap okurken bir elinizle de  kedinizi okşamak gibisi yoktur. soğuk kış günlerinde çayınızı içerken karnınıza yatmış bir kediden daha konforlu bir şey düşünemem.

bence herkes ama herkes bir kedi ile yaşamayı hak eder. bir hayal edin, niçin sizin de bir kediniz olmasın ki. çok, çok düzenli canlılardır inanın; iki patileri önde hep yanyanadır:) onları izlemek bile sevinç verir insana.




neo hanım'la birlikte, daha mutlu, daha adil, daha sevgi dolu evler için... barış için, insanlık için (öhöm)"her eve bir kedi" kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. şimdilik bu  üç birbirinden tatlı, şirin mi şirin, evinize mutluluk, huzur, bereket getireceği feng shui öğretisine göre kanıtlanmış  (öhöm) yavruyu ilginize sunuyoruz.   kedilerden birini alırsanız, ona vereceğiniz adı, yaptığı oyunları, hikayelerini öğrenmeyi de çok isteriz.

son haber:

bu sabah öğrendim ki kedilere yuva bulmuş arkadaşım ve bana haber vermeden gümüşlük'e gitmiş :( çok kızdım. atze de heveslenmişti. 

bulup bizim ofise getirdiğimiz kediyi arkadaşım teyzesine vermişti ama geri aldı, mutsuz olmuş orda diye. kendisinin 4 kedisi vardı, 5 oldu, belki o vermek ister diye ona sordum. bakalım. 

durum budur, facebook linklerini kaldırmak gerekecek bu durumda, kedilere yuva bulamıyoruz derken mahcup oldum fena halde. 

sevgiler
 
neo

18 yorum:

bozuk anksiyete dedi ki...

kedilere dokunamayıp onları fotoğraflardan sevmek bıktırdı ve "kedi istiyorum!" dedim. evlendiğimde bir kedim olacak :)
kedileri en okşanası, okşanmanın verdiği hazzın en çok yakıştığı hayvanlar...

Yazmak iyidir... dedi ki...

Katılıyorum. Yani kampanyaya değil, her eve bir kedi lazım olduğuna :) Bu bebişlerden birini eve getirirsem Miço onu çıtır çıtır yer, ara öğün olarak. Allahım ne küçükler. Ah Miço oğğğluumm sen de böyleydin.
Kedici bir insan olmadım hiç. Hep uzaktan sev dediler, hayvanları uzaktan sevdim. Ellemezdim, pek sıcak değildim yani öyle sokaktaki kedilere falan da. Şu anki halimi gören inanamaz herhalde. 1 senede nasıl değiştim, yarabbim. O küçücük haliyle Miço arkamdan pıtı pıtı geldiğinde korkardım, odaya kedi girdi diye uyuyamazdım. Şimdi dağ gibi kedi oldu ve koyun koyuna yatmayı tercih etmezse, kucağıma alıp salondan yatağa taşıyorum onu.
Az önce Woody Allen'in bir filmini (Melinda and Melinda) izliyordum, işte hayat kısa kaçırmamak lazım gibi bir laf geçti (film kötüydü bu arada). Göğsümde 7 kiloluk bir kediyle 1,5 saat boyunca yatmanın ve sıcacık suratına masaj yapmanın mükemmel bir şey olduğunu düşündüm, ve 1 seneden biraz daha uzak geçmişe bakarsak bunu yaşamayabilirdim, hiç aklımda yoktu kedi sahibi olacağım. Ve ilk fırsatta bir de köpek istediğime karar verdim.

endiseliperi dedi ki...

sevgili bozuk anksiyete,
okudum o "bir kedim bile yok," yazınızı. ben derim ki, ertelemeyin, hemen şimdi, kendiniz için doğru, rahatlatıcı bir harekette bulunup bu kedilerden birini alın. hayatınıza sahip çıkın, hayatınız için insiyatif sahibi olun. ciddi diyorum. anladığım kadarıyla evlenme planları yapıyorsunuz; size önerim, kedinizi aldığınız gibi, kitaplarınızı da kendiniz alın. bütün hikaye burda başlıyor. şu tatlı kediciklerden biri sizin bu serüveninize ortak olsun; hikayeyi birlikte yazın. hemen, şimdi. düşündüğüm elbette bu kedicikler ama sizi de düşünüyorum ve sizin ona, onun size olduğundan daha fazla ihtiyacınız var. bence karar verin ve başlayın, ertelemeyin.

sevgiler çok.

endiseliperi dedi ki...

sevgili yazmak iyidir,
woody allen beni artık ağlatıyor, film yapmasın. onu eski haliyle seviyoruz. hiç unutmayız.

kedili bir dünyanın hoş imgesine yaptığın katkılardan dolayı çok teşekkür ederiz. şimdi kendimi açık radyo'ya destek isteyen naim dilmener gibi hissediyorum:) ama öncelikli mesele bu kediciklerin bir ev sahibi olması. umarım en kısa sürede çıkar ve kısa sürede yeni evlerine alışırlar.

sevgiler çok.

Unknown dedi ki...

harika bir haber sonuna kadar destek miv :)

endiseliperi dedi ki...

öyle boş boş destek sözüyle olmuyor, hacivat'çığım. (hacivat, seninle konuşurken nedense karagöz'leşip, "bi kafa atarım şimdi sana," filan demek geliyor içimden. allah belamı versin. tamam terbiyeli terbiyeli yazıyorum sana ama içimden hep öyle bir cümle geçiyor. yok sana kızdığımdan değil, severim seni, biliyorsun. bir nevi refleks işte:)

hacivat, bu kediciklere ev lazım tez zamanda. al işte birini.

sevgiler.

bozuk anksiyete dedi ki...

ertelememeyi isterdim, bir kuşu okşamaktansa bir kediyi okşamayı isterdim. önce düzen kurmalıyım sonra kedi almalıyım. düzensiz ve daha sevgisiz kalmasın müstakbel kedim :)

Yazmak iyidir... dedi ki...

Öyle genel öyle ucundan yazmışsın ki Peri, anlaşılmıyor aciliyet. Benim gibi gözlerini belertmelisin ara sıra :)
Biri var aklıma gelen ama bi sormak lazım...

endiseliperi dedi ki...

bozuk anksiyete,
her eve bir kedi kampanyamız aslında bu üç kedicikle sınırlı. kampanyaya çok inanıyorum ama bir komedi filmi çekiyor olsak, önce sizin düzeninizi elbirliği ile oluşturup bu kedilerden birini o düzene yerleştirirdik. ama hangimizin düzeni var ki bu uğraş için? yok aslına bakarsanız. ama kedimiz var. düzeni de kedi oluşturur, bu arada.

sağolun yine de. sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

sevgili yazmak iyidir,
ben vekaleten memurum burda. asıl sorumlu neo hanım. o nedenle ancak bu kadar aciliyet belirtiyorum. ama neo candır. onun sıkıntısı hepimizin sıkıntısı. bir sor bakalım, umarım bir ev buluruz. sana güveniyorum; gözlerini belirtisrsin, sesini yükseltirsin, yaparsın bi şeyler;)

sevgiler.

pelinpembesi dedi ki...

ama ben kediden çok korkarım, elleyemem.yumuşak tüylerinin altındaki kemiklerini hissetme düşüncesi bile beni öldürüyor.destek çıkamayacağım ne yazık ki :(

endiseliperi dedi ki...

hay aksi! oysa bahçeli, nefis bir evde oturuyorsun, çok iyi olurdu buket. sana şimdi o korkunu aşarsın muhabbeti yapmayacağım. aşarsın ama sen bilirsin. sevgiler.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Marseilles adında dünya tatlısı bir köpeğim var. Öyle olmasa mutlaka gelir alırdım birini. Çok tatlı duuyorlar. Hele gözlerine bayıldım...

Ayça Yaşıt dedi ki...

Hey! Ev ahalisi biraz mırın kırın yaptıysa da ısrarıma dayanamamıştır. :))) Bir sürü şart koşuldu ama en önemlisi "erkek olsun"du. Hiç önemi yok hangisi olduğunun, istiyoruz, seviyoruz, talibiz.

endiseliperi dedi ki...

hep bahane, hep bahane, vuslat. artık iyi bir haber bekliyorum bu kedicikler için. neo'ya müjde vermek istiyorum. sağa sola sorun bakalım, belki çıkar.

teşekkürler, sevgiler.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Anlaşıldı. Söz verememekle birlikte arkadaşlara bir sorar sayfanın URL'sini gönderirim. Umarım olumlu bir sonuç çıkar. Ve cidden benim Marseilles'm ciddi bir sorun olur. Hele yavrular...
Sevgiler...

endiseliperi dedi ki...

yaşasın, atze! bir koşu gidip neo'ya haber bırakayım. çok heyecanlıyım:)

öpüyorum çok.

endiseliperi dedi ki...

tamam, vuslat. bir tanesine bir ev bulduk:) atze ile yaşayacak içlerinden biri umarım. çok şanslı. iki tane kaldı şimdi:) sorun arkadaşlarınıza lütfen siz.

sevgiler