Pazartesi, Şubat 26

Necla Hanım, tatlı bir site ziyaretçim. Yorum bırakmaz, ama yazdığı mektuplarla bana gerekli haberleri verir, uyarılarda bulunur. Onun da Arçil adında afacan bir oğlu var. Bugün gelen mektubunda, Türkiye'nin Kyoto Protokolünü imzalamasını sağlamak için hepimizi sorumlu davranmaya çağırıyor; imza kampanyasını desteklemeye davet ediyor.

ben imzaladım; lütfen siz de imzalayın.

9 yorum:

Sanem dedi ki...

Tesekkurler Peri.

Adsız dedi ki...

Ne demek, rica ederim Sanem Hanım.

Az önce posta kutumu kontrol ettim. Necla Hanım hoş bir yazı daha göndermiş. Onu da buraya kopyalıyorum.

Su tasarrufu icin super bir yontem...

Bu yil kis, oldukca kurak geciyor...
Yagislar son yillarin en dusuk seviyesinde kaldi.
Ankara'da 3, Istanbul'da 8 aylik su rezervinin kaldigi ve yakinda
kesintilerin baslayacagi konusuluyor.

Inanilmayacak kadar basit ama bir o kadar da zeki bir kucucuk eylemle

olaganustu bir su tasarrufu saglanabilir:

Rezervuarlar 4-5 litre su aliyor...
Rezervuardan akan su 3 litre olsa da ayni isi goruyor...
Rezervuarin icine 1,5 litrelik DOLU bir pet sise koyun.
Her sifon cekiste 1.5 litre tasarruf etmis oluyorsunuz !
Bunu milyonlarla carpin...
Saglanan su tasarrufunu dusunebiliyor musunuz?

Adsız dedi ki...

Merhaba peri hanım,
Ben gayet iyiyim maşallah turp gibiyim. Biraz karnım aç o kadar, o da bugün öğle yemeğinde mantar vardı o yüzden. Mantar sevmem ben, yemem.

Adsız dedi ki...

Adresi burada paylaşmanız çok iyi olmuş.Teşekkür ederim peri hanım..hemen imzaladım..Acaba eşim yerine de bir imza atsam mı? :) Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ooo everfever gelmiş:)şimdi bir sürü tantana yapardım, ama mümkün olduğunca sessiz olup, film koyacağım cihaza:)mantarı sevip sevmeme gibi bir durum olabiliyor mu? şu bizim kültür mantarını? onun ne tadı var ki sevmemeye karar verdiniz, everfever? yazık ona, öyle hafif bir tadı var, öyle suçsuz bir şey ki. Hatta vitamin bile bulunuyormuş içinde.

kısa keseyim, ilk günden anne gibi öğütlerle boğmamaya çalışayım sizi. aferin geldiğiniz için. içim rahatladı. teşekkür de ederim. söz dinlemeniz ne masum bir şey. hep bekliyorum, biliyorsunuz. bana birbir anlatın, ne yiyorsunuz, ne yemiyorsunuz, su içiyor musunuz, temiz hava alıyor musunuz. birbir, tamam mı?:)

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Vecihe Hanım,
atın atın, eşiniz adına, enişte, yenge, elti, kuzen, kayınvalide...:) He biri için dünyayı kurtabalirsiniz. 10 kere superman!

Sevgilerimle.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Allah'ım ben kaç gündür bu rezervuar konusuna nasıl kafa patlatıyordum biliyormusunuz?
Sorup soruşturayım, şu (affedersiniz)tuvaletin orjinalitesini bozayım. Daha küçük rezervuar var mıdır?Onu taktırayım diye düşün düşün.Oh çok şükür,Allah'ım razı olsun sizden ve Necla hanımdan. İçim nasıl acıyor giden o suyun çokluğuna bir bilseniz?
Hayır deniz kıyısındayız,-sayılırız yani- deniz suyunu evlere hat çekseler; sırf şu rezervuarlar için diye fikirler yürütüyordum kendimce.

Ayrıca :)
Pınar'ın kayınvaldeciği- yani annem- rahmetli.
O hiç tanımadı.:(
İşte biliyorsunuz,Metin Bey "Pınarlar karışıyor" deyince "abla kayınvaldemin adını kullanabilirmiyim?" diye izin istemişti ya.:)
Çok hoşuma gidiyor ona annemin ismi ile hitab etmek.:)
Belki okumuşsunuzdur sayfamda, 14 şubatta babanneciğimi de kaybettim.

Adsız dedi ki...

Saliha Hanım,
Çok sevindim işe yaramasına. Ben daha denemedim. Ama bizim rezervuar öyle nane molla bir şey ki sürekli tamirci gelir. Çünkü, ah çocuklar, beni yoran yoran, sonsuzca sorun çıkaran. Daha az önce dedim ki, kendimi aptal gibi hissettiriyorsunuz, aynı uyarıları tekrar tekrar yaptırarak. Yani bir üst level'a geçemez miyiz artık, ben de farklı cümleler kursam, sevinsem bir değişim, bir gelişim içindeyiz, diye. Yok. Kaldı ki, 1.5 litre su tasarrufunu öğrenelim hep birlikte, dünyamıza yaptığımız bu katkı için sevinelim. Nerdee.

Babaanneniz için çok üzüldüm. Hayır, bilmiyordum. Başınız sağolsun, Babaanne de nur içinde yatsın.

Necla Hanım, 19.55-20 arası tüm enerji kaynaklarını durdurarak, ışıkları filan kapatarak, şu çevre konusunda tüm dünya ile birlikte -ki saat farkı hiç düşünülmeksizin bahsi geçen saatte- bir olup, dünyamıza sahip çıktığımızı ve ne yapılacksa işte elbirliği ile yapılması için baskı unsuru oluşturmamız gerektiği yolunda bir haber iletti, bugün. Ben sanırım, bir köşe oluşturup, necla hanım'ın bu çok kıymetli haber ve uyarılarını sizinle paylaşacağım.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhaba, ben de sessiz sedasiz, tatli bir site ziyaretcisiyim. yazdiklarinizi birkac aaydir takip ediyrm. paylasima actiklarinizi okumayi seviyorum. oylesine bir merhaba icin yazdim bu notu. selamlar.