Pazartesi, Kasım 12

Öneri: Hasan Bülent Kahraman'ın Sabah gazetesindeki yazısına bir göz atın

Şahin basın ya da 'yerli hegemonlar'

PKK saldırıları başladıktan az sonra basının bazı kesimlerinde müthiş bir şahinleşme görüldü. Bunu açıklayacak bazı özel nedenler olabilir. Fakat onun dışında bir neden olduğu kanısındayım ki, o da Amerika'nın son dönemlerde gösterdiği şahin tavrıyla yakından ilgili.

5 yorum:

gülçin dedi ki...

ben de bugün hiç tarzım olmamasın arağmen, siyasi birşeyler yazdım peri.

sevgiler.

Unknown dedi ki...

Biz bu heriflerden burada kurtulalim diye ugrasiyoruz, zehirleri oralara akiyor. :o(

Aslinda pek de "son zamanlarda" sayilmaz. Bush basa gectiginden beri boyle. Simdi cok cok tepki aldigi icin en sahinleri uzaklastirdi filan ama kok yine ayni zehirli kok.

Obama diye biri var burada, Demokratik Parti'den. Cok begeniyorum ama sanirim Hillary Clinton secilecek baskanlik yarisina girmek icin. O da sahinlikten pek uzaklasamiyor Cumhuriyetciler'e goz kirpayim diye. Tabii bu canavarlarin yaninda kadin en masum guvercin sayilir. Secimi resmen gel teskere, gun sayarak bekliyoruz burada. Ama Irak felaketini duzeltir mi bilmem.

Cok dertliyim ben, icim cok karanlik, igrenik (boyle kelime yoksa da varsin).

www.elifsavas.com/blog

benhayattayken dedi ki...

Zizek de benzeri şeyler söylüyor.

müzi dedi ki...

hasan bulent kahraman zaten turk medyasinda en cok sevdigim yazarlardan beri. radikal'de yaziyorken kacirmiyordum hic bir yazisini. ama sabah'ta yazmaya basladigindan beri unutabiliyorum oraya ugramayi. sagol hatirlattigin icin peri.
sevgiyle

endiseliperi dedi ki...

ne kadar nesnel baksan da nihayetinde taraf tutmanın hep cesur, dürüst bir tavır olduğuna inandım. üstelik hiç bir ideolojiye bağlı kalmadan taraf tutmanın zor olduğunu ama doğru olanın da bu olduğunu düşündüm. eskiden kolaydı bu. ama artık öyle zor ki. inandığım kavramlarla konuşuyor mesela birileri ve bu kavramları ters yüz edip en faşizan sonuçlara ulaşabiliyorlar. bu belirsizlik, bu karmaşa çok endişe verici. elde avuçta annemin yalan söyleme, başkasının malına göz dikme, adam öldürme gibi öğütler kaldı. sadece bu öğütlerden yola çıkarak bir tavır almak için insanın ne kadar ama ne kadar çok düşünmesi gerekiyor artık.