Cuma, Ocak 18

içinde kedi olan şeyler

çarşamba günü arçil okuldan bir gözü kapalı geldi. arkadaşının açtığı gazoz kapağı gözüne çarpmış. damlalarını damlattım, karanlıkta öylece yatması gerektiği için de yatağına yatırdım. çocukken ona yaptığım gibi, bir kitap açıp okudum: spencer holst'un, kedilerin dili*, kitabı. içinde çok sevimli öyküler var. bir süre sonra atakuş da geldi, sessizce bütün öyküleri dinlediler, çok hoşlarına gitti. içindeki bütün öyküler kedi (siyam kedisi) ile ilgili olmadığı için, başka kedili öykü var mı, diye sorup durdular. sevimli bir öykü kitabı, öneririm.

kitabın sonunda çevirmen şunları yazmış: "(...)spencer holst'un artık soyu tükenen öykü, masal anlatıcısı geleneğinden gelen ve sanatını new york'un edebiyat kafelerinde icra eden bir meddah olduğu kitaplarının başındaki ithaflardan da kolaylıkla anlaşılabilir. bütün öykülerinin toplandığı zebrastoryteller kitabının başındaki ithafta şunları söylüyor:"yüksek sesle okuyan birine ve onu dinleyen birine ithaf edilmiştir bu kitap, ama böyle bir çifte, zaten tüm edebiyat ithaf edilmiştir."

bu inanılmaz sevimli filmi ise milan bana hediye etmiş.

kedisi olanlar, kedi severler, kediyi takdir edenler için çok hoş bir film.

* kedilerin dili, spencer holst, dost kitabevi, çev. mustafa yılmazer

6 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

peri video nefiisssssss :)) o kadar çok güldüm ki :D

DevilTears dedi ki...

daha iyi olabilirid ama tebrikler yinede..
www.kayipruıhlarkulubu.com

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Tam başlıktaki resmi değiştirdiğinde girdim braya, sanırım.
Ne güzel olmuş bu evler. Kimin acaba?
:)

Bir de yine youtube'un başına iş geldi. Videolar yok, site bulunamıyor, ulaşılamıyor.
Harika!

Öf ya, öff!

Butterfly dedi ki...

Bu yazı bana Bagdat Cafe'nin son yazısında anlattığı "kosu bandında sıkılmayayım dıye kıtap okudu" cumlesını anımsattı, demek edebıyat boyle cıftlere adanmıs:)
Bu arada sızı ıyı buldum, hastalık cıdden zaman asımına ugramıs gıbı..
sevgıler

SERAP dedi ki...

Ben niye izleyemiyorum bu videoyu:(

endiseliperi dedi ki...

ben de izleyemedim bugün filmi, sanırım youtube ile alakalı bir sorun var. umarım düzelir, elif izlemiş ya, gerçekten de şeker bir film.

butterfly, eh işte, hastalık konusu randevu günleri pik yapıyor, sonra duruluyor, gel git gibi:)

sevgiler hepinize.

ekmekçikız, banttaki resmin köşesine adresi ekledim:) apartment therapy sitesinde görmüştüm bir zamanlar bunu. sen şimdi adrese girince bulman zor olacak ama eğer uğraşırsam senin için ayrıntılı adres elde edebilirim. sonra.