Cuma, Temmuz 31

dün, bugün, yarın...

oooo... çok havalı!

çok heyacanlı...

çok, çok, çok güzel bi şey?
not bir: arçil'in üstünde yeterli çalıştığına inandığım tek şey bu gitar oldu. sürekli müzik dinliyor ve dinlediklerini çalmaya çalışıyor. bir kez daha anladım ki, genç insan demek, müziğe, hava gibi, su gibi gereksinim duyan insan demek.
arçil, doğumgününde akşama kadar bizimleydi. bizim hediyeler dışında atakan da elektro gitarı için bir amfi almış:) çok sevindi arçil. akşama doğru bir telefon geldi; akşam, babası için ada'da verilen yemeğe gitti apar topar. üstünden çıkartmadığı sevdiği müzikçilerin adlarıyla dolu tişörtlerinden değil de normal bir tişört ve siyah bir gömlek giydi. halinde doğumgünü olan bir çocuktan çok, o sırada olgun olması icabeden bir çocuk vardı.
not iki: bugün atakan'ın SBS sonuçları açıklanacak. atakan, sabah 6'da kalkıp bilgisayarı açmış heyecandan. bu nedenle teniz kursuna da gitmediler sabah. oysa sonuçlar akşam 5'te açıklanacak. çok heyecanlıyız:)
not üç: babannenin günü var bugün. ben bir sürü şey hazırlamayı düşünüyor, listeler hazırlıyordum, ama gerek kalmadı, gelenler yapıp getiriyormuş. yine de kek ve içli poaça yapmayı planlıyorum. bakalım.
not dört: haftasonu kazdağları'na, akçay'a, güre'ye gideceğiz bora'nın bir arkadaşı ve onun kız arkadaşıyla. çok güzel olacak. keşke biraz yağmur yağsa.

9 yorum:

tavsan dedi ki...

Arcil ne kadar da buyumus; genc olmus basbayaga. Saclar, kiyafetler, gitar! Nice guzel yillara!
Atakan'in da sinav sonucu istedigi gibi gelir dilerim!
Bu arada bir haftaligina tatile gittim; Dostoyevski'nin Budala'sini alayim diye bakindim ama tatil beldelerindeki kitapcilarda dogrudurust bir cevirisini bulamadim. Ama aklimda yani; bir dahaki sefere.

Delfina ; dedi ki...

sen keşke dedin de bak şakır şakır yağmur yağıyor maşallah...ben de oğlumun sonuçlarını bekliyorum heyecanla,inşallah güzel haberler alırız pericim.

kazdağları'nda muhteşem bir haftasonunuz olsun...

sevgiler

Adsız dedi ki...

Herşey hem sizin için ve hem de çocuklarınız için çok güzel olsun. Umarım hep mutluluk olsun içinizde...Sizi sadece yazdıklarınzdan tanımakla beraber, bugünkü yazınızı okuyunca birden bunları yazmak istedim.Ve çok inanarak yazdım...

arjantin

şule dedi ki...

çok mutlu bir ömür diliyorum arçil'e. dogum gunu kutlu olsun :)

elektra dedi ki...

peri peri, ne zamandır eklemiyordun arçil'in fotoğrafını, birden görünce inanamadım. ne kadar büyümüş. çok çok mutlu olsun yeni yaşında. en güzel parçalarını çalsın içine sine sine:)

Adsız dedi ki...

şu kazdağlarına bir gidemedim ya, ne diyeyim kendime... üstelik adını öğrendiğim ilk günden beri merak eder dururum.

kendime kesinlikle bir gün kazdağları gezisi ısmarlayacağım :)

yağmur yağdı mı acaba?

arçil kesinlikle çok havalı görünüyor. ilk fotoğraftaki haliyle the beatles'ten biri gibi...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Periciğim,
Delikanlıların gitar çalan halleri, hatta sadece gitarla ilgilenen halleri pek havalı oluyor.
Oğlum bas gitarcı; görüyorum ki, sahiden en mutlu olduğu anlar gitarıyla başbaşa kaldığı zamanlar. :))

endiseliperi dedi ki...

çok teşekkür ederim. yukarıdaki yazarken öyle yoruldum ki, birazdan geleceğim buraya.

endiseliperi dedi ki...

tavşan'cığım, daha önce dediğim gibi budala'yı mazlum beyhan çeviriyle okudum, fena değildi bence. hem sen ingilizce'den de okuyabilirsin sanırım.daha da ertelemeden oku, hadi.

arçil bu yıl hayret verecek kadar büyüdü gerçekten . yani, eni konu büyük bir adam gibi. sesi, tavırları, esprileri... kibar, düşünceli de biri oldu. bayılıyorum ona:) dışarıda hiç yüz göz olmuyor benimle, ama evde yanından geçerken, o çok önemsediği saçlarını karıştırıp, şöyle güzelce öpebiliyorum. bugün arkadaşının doğumgünü ve paintball oynayacaklar. bakalım.

öpüyorum çok.

Delfina, evet, dün de artık yağmur yasın, demiştim ve işte yağmur yağıyor bu sabah! bu yağmur dileklerim hep tutuyor, ama diğer dileklerim için allah tarafından sabır, tevekkül, alçakgönüllülük öneriliyor hep:)

sevgiler çok.

arjantin, bu güzel dileklerin için ne kadar teşekkür etsem az. inanarak dilediğin için de bana öyle geliyor ki, hep mutlu olacağız:) sen de hep mutlu ol.

sevgiler.

şule'ciğim, canım, çok teşekkür ederim. seni ve ufaklığı öpüyorum çok ve kocaman sevgiler.

elektra,
ev-vet! çok büyümüş, değil mi? insan azıcık da korkuyor, yani bir dönem bitti, iyi mi oldu sonuç, diye endişeleniyor. fena görünmüyor, ama insanın kendine annelik konusunda yeterli çabayı gösterdiğini söylemesi hep çok zordur. ne yapalım, olduğu kadarıyla böyle işte.

öpüyorum ve sevgiler.

JtoO,
kaz dağları'na git. ayrıca şu mehmetalanı'nda endes kamping'te kal. yanına kitap almayı unutma. bungalov'un önündeki hamağa uzanıp, serin rüzgarlar altında şeyi oku, neyi? aklımda hep yaroslav haşek'in aslan asker şvayk'ını okumak geçiriyorum. bora'yı bu kitabı okurken hep gülümserken görmüştüm. neşeli bir kitap sanırım, onu oku.

sevgiler çok.

ekmekçikız, ben şu bas gitarla elektro gitarın farkını bile bilmiyorum, ki arçil somuştu kendine sorarken bana da, acaba hangisini öğrensem, diye. gençlikte yapıp ettiğin her şeyin, nasıl bir görüntü verdiğinle ilgisi büyük sanırım. eğer iyi bir görüntü verdiğine inanıyorsan, gitar çalıyorsun, belki sigara filan içiyorsun. arçil'in resim yaparak iyi bir görüntü verdiğini düşünmesini çok isterdim, ama yok resim konusunda itelemem gerekiyor hep, ki aslında yetenekli bu konuda.

arçil metal türlerine gayet hakim ve yeni bir grup keşfedince şarkılarından birini bana dinletiyor muhakkak:) eh, hep beğenmek istiyorum ve tuhaf ama gözlerim doluyor hep. müzik yüzünden değil de, arçil'in o tınıları algılayıp, bir seçim yapması yüzünden. anlıyorsun işte bunu. geçen gün sevimli bir kısa film izletti bana. gözlerim doldu ve neredeyse ağlayacaktım, arçil çok şaşaırdı biraz da üzüldü gözlerim dolduğu için. film de neredeyse komik bir şeydi canım. yüzümü sakladım, ona bunun nedenini anlatmak zor olacaktı çünkü. filmi de yayınlayabilirsem görürsün burada.

öpüyorum seni ve çocukları, sevgiler.