Salı, Nisan 20

şenay soruyor: "bu resimde ne var?"

 

bu resimde ne var? fotoğrafa resim dediğim zamanlar vardı. peki ama bu resimde ne var? 3 gündür ara ara bu resime bakıyorum.

şenay izne ayrıldı

 

Benim yanıtım şu:

Tarot kehanet dünyasında olay!

Şenay izne ayrıldı blogunun sahibinin bulduğu resim, okültizmle ilgilenen herkesi şaşkına çevirdi. İlgililerin açıkladığına göre bu resim, toplam 78 karttan oluştuğu varsayılan tarot destesine ait olabilir.  Bu durum,, aşılamaz sanılan, simyaya ve astrolojiye ait sembollerin anlamlı ve değiştirilemez bağlarla birbirini tamamladığı düşünülen tarotun 78 karttan oluşan düzenini yerle bir ediyor.

Golden Dawn Tarikatı’nın önemli üyelerinden Arthur Edgar Waite’in geliştirdiği ve yıllardır kullanılagelen bu düzeni yeniden kurmak için tarikatın şimdiki üyeleri Londra’da büyük bir toplantı yapmaya karar verdiler. Bu toplantıda çıkacak kararın, tutucuların görüşleri doğrultusunda olacağı düşünülüyor. Tarikatın sağ kanadını oluşturan tutucular grubu, 'bu resim hiç keşfedilmemiş gibi yola devam etmek gerek,' diyor. Ancak yenilikçi sol kanat, ne olursa olsun hakikatin ortaya çıkmasından yana. Onların görüşüne göre, bulunan yeni resim, kayıp üç resmin daha olduğunun da işareti.

Aşağıda, Türkiye Gizli Bilimler, Hermetik Felsefe, Kabbalah ve Simya Öğretileri Genel Başkanı Sayın Sezgin Pekgizemli’yle bu konuda yaptığımız kısa röportajı sunuyoruz. Londra’ya, Golden Dawn olağanüstü toplantısına gitme hazırlıkları içinde olan Pekgizemli’ye bize vakit ayırdığı için çok teşekkür ederiz.

Lanet mi? Kurtuluş mu?

Sayın Pekgizemli, bulunan resim için kopan fırtınanın anlamı nedir? Tarot tarihi için  gerçekten de çok önemli bir dönüm noktası mı bu keşif?

Maalesef öyle. Bu resmin keşfinin tarot dünyası için bir lanet mi, yoksa çakraları tıkanmış dünyamız için yeni bir kanal mı olduğu Londra’da yapacağımız toplantıdan sonra daha iyi anlaşılacak. Şimdi öncelikle şunu bilmek lazım; tarot kartları M.S. 618 tarihinde Çin’de egemen olan Tang Hanedanı döneminde kullanılan paralar örnek alınarak yapıldı.

Resimde görülen küçük kızın çekik gözlerinin bu bağlamda bir anlamı var mı?

Elbette! Çekik gözleri ve yuvarlak tombul yüzü, Tarot kartlarının kaynağı olan, Çin paralarının kullanıldığı Orta Asya’ya işaret ediyor. Resimdeki en ciddiye alınması gereken bulgu kızın çekik gözleri. Bu kartlar, 14. yüzyılda Çingeneler tarafından dünyaya yayıldı. Çingeneler’in suyu sevmemeleri, deniz yollarını hiç kullanmamaları, tarotun denizaşırı bölgelerde neden yaygın olmadığını da açıklıyor.

Resme dönecek olursak, bu kartta Tarot uzmanları hangi sembolleri görüyor ve nasıl yorumluyorlar bu sembolleri?

Hmmm… Arka fonda çok da yüksek olmayan tepe bir engel olarak da düşünülebilir bir korunma kalkanı olarak da. Bu, açılacak olan yanındaki kartla birlikte değerlendirilmeli. Tepenin önündeki dingin ve mavi su birikintisi huzuru çağrıştırıyor. Dikkatli bakılacak olursa suyun yüzeyinde mavi ve bulutsuz bir göğün yansıması fark edilecek. Batı kültüründe bu olumlu bir duruma işaret ederken Çin kültüründe, bulutsuz göğe, “boş gök” denir. Konfüçyus, vurdumduymaz ve hiçbir şeyi düşünmeyen insanlar için “boş gök gibi bir insan,” der. buradan yola çıkarak diyebiliriz ki Doğu kültüründe bulutsuz gök, olumsuzlanan bir şeydir. Nitekim…

Efendim vaktinizi çok almak istemiyorum... konuya uzak okurlar için daha ayrıntısız konuşsak…

Tarot ayrıntı demektir, han’fendi. Bu mühim konuyu genellemelerle geçiştiremezsiniz. Burada dünyanın kurtuluşunun çözümü olacak bir buluştan söz ediyoruz.

Özür dilerim. Devam edin, lütfen.

Kızın sağ tarafında yerde duran asa, bu resmin Tarot destesinin ateş grubuna ait olan Asalar bölümüne ait olabileceğini düşündürtüyor. Ancak bu konu şüpheli. Kızın gölgesine bakarak güneşin konumunu belirleyebiliyoruz. Kız, 'gizlinin yönü' olan kuzeybatıya bakıyor. Kızın bakışları huzursuz. Kuzeybatıda, gizemli olan noktada bir tehlike var demek bu. Kız kucağında bir kuzuyu sıkı sıkı kavramış.

Onu korumaya çalıştığını söyleyebilir miyiz?

Eee… korumaya çalıştığı şeyin sembolü o kuzu. Neredeyse kendisi kadar büyük olmasına rağmen, kız bu ağırlıktan şikayetçi görünmüyor. Demek ki sahip olduğu büyük bir değeri korumaya çalışıyor. Bu yüzden yorgunluk belirtisi yok. Ama yüzündeki kaygı ifadesi, tehlikenin büyük olduğunun da işareti.

Anlıyorum. Peki Şenay’a ne olacak Sayın Pekgezgin?

Golden Dawn Tarikatı Yüksek Güvenlik Teşkilatı tarafından korunmaya alındı kendisi. Her gün uzmanlar tarafından seansa tabi tutuluyor. Kolaj tekniğine hakimiyeti ve bu resme tutkuyla bağlılığı olağanüstü sezgi yeteneğinin işareti. Bir tür bilinçakışı ile resmi gördüğü her seferinde transa geçiyor. Doktorlar o sırada nabzının yaşamasına yetecek en alt seviyeye indiğini ve kan akışının olabildiğince yavaşladığını müşahade ettiler.

Çok teşekkürler Sayın Pekgezgin ve iyi yolculuklar size.

Şenay izin verirse bu konuyu bir mime dönüştürmek isterim. Neolitik Hanım'ı mimliyorum ben de. Bu resimde ne var, Neo?

 

 

not: yazıda geçen çoğu şey uydurma elbette:)