Pazartesi, Haziran 14

zizek ve chomsky açlık grevinde

bir arkadaşım mail göndermiş. şu haberi veriyor:

 

Noam Chomsky, Slavoj Zizek ve Immanuel Wallerstein gibi dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar ve entelektüellerin de bulunduğu çok sayıda isim taş atan çocuklar için Taksim'de açlık grevi yapacak.


Zaman gazetesinin haberine göre, 'taş atan çocuklar'a yönelik yasal değişiklik konusunda Meclis'in net bir takvim vermemesi, demokratik kitle örgütlerini harekete geçirdi.


Değişikliğin Temmuz ayında Meclis tatile girmeden çıkarılmasını isteyen sivil toplum örgütleri, eylem yapmaya hazırlanıyorlar.

Bu amaçla Terörle Mücadele Kanunu mağduru çocukların bulunduğu 32 ilden TBMM'ye yürüyüşler düzenlenecek.

Taksim'de yapılacak temsilî açlık grevine ise aralarında Noam Chomsky, Slavoj Zizek ve Immanuel Wallerstein gibi dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar ve entelektüellerin de bulunduğu çok sayıda isim katılacak.


İkazlarının sadece hükümete olmadığının altını çizen sivil toplum temsilcileri, CHP, MHP ve BDP'ye de yönelik olacağını vurguluyor.


not: kaçak diyor ki; "bi de halay basi yapmak lazim zizek'i." :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Peri,

Bu konuda `olacak olmayacak, asparagas, reklam yapiliyor` falan gibi cok sey soylendi, isin aslini merak eden bir arkadas arastirmis, ona konuyla alakali gelen bildirim mailini sizinle de paylasayim:

"Noam Chomsky, Slovaj Zizek, Immanuel Wallerstein, Ingrid Newkirk, Guillermo Farinas, Shirin Ebadi, Glenda Jackson, Carlos Latuff gibi pk cok isme, eger tatil doneminden once parlamentoya girmezse istanbul ya da tasimde aclik grevine baslayacagimizi mumkunse gelip desteklemelerini, degilse bir mektup ya da aciklamalamayla desteklemelerini rica ettik, Yoksa aclik grevine katilmalarini degil. Ve bu konuda eger eylem yapiacaksa tarihi bildirecegimizi bunun bir on bilgilendirme oldugunu yazdik. Kaldiki bu isimlerin bazilarina 2 senedir, 1-1,5 senedir zaman zaman bilgilendirmeler atiyoruz. Hatta Gazze karikaturleriyle unlu Carlos Latuff TMK Magduru Cocuklar icin uc karikatur de cizmisti. Hala da beynelmilel kamuoyunda bilinen isimlere yazmaya devam ediyoruz. Siz de irtibatiniz olan ya da bulabildiklerinize bu hususta bir on bilgilendirme yazin lutfen." Mehmet Atak

Iste boyle. Gelseler, aclik grevine katilsalar, halay basi olsalar, atesin uzerinden atlasalar cok guzel olur aslinda.

Sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

merhaba passive apathetic,
bilgilendirme için teşekkürler.

hayret ama, kaçak'a haberi verdiğimde ne dedi? "bu haberin doğruluğundan emin değilim; o yüzden yorum yapmayayım şimdi." canım benim, böyle titiz bir arkadaş, kaçak.

oysa ben hemen inanmıştım habere.

çok sıcak PA, çoook. tansiyonum düştü bugün. bayılma öncesi o kamaşmayı hissedip yatıp durdum bugün. soğuklar kadar sıcaklar da çekilmez.

sevgiler.