Cumartesi, Aralık 18

bab' aziz


filmi izlemenizi çok isterim. nefis bir film. gerçi ben hikaye anlatma geleneğinden gelen bir anneye sahiptim ve çocukluğum, soba başında annemin sesinden içinde cin, peri, bey, güzel kız, ceylan, at, yılan, kılık değiştirme, ilah-i takdir, derviş, kuyu, ayna sözcüklerinin bolca geçtiği hikayeleri dinleyerek geçti ve bu nedenle bu filmi böyle severek izlemem normal. ama siz de seversiniz, eminim. yukarıda müziklerini dinliyorsunuz zaten, inanılmaz güzel, değil mi? filmin fotoğraflarından, sahnelerden gözünüzü alamıyorsunuz, en uygun iltifat; büyüleyici. mevlana'dan, ibn arabi, attar'dan alıntıların olduğu ruhani bir film.  çöl yolculuğu bu ve orada herkesin anlatacak ilginç bir hikayesi var. filmin konusundan değil, güzelliğinden gözlerim dolarak izledim. öneririm.



4 yorum:

şenay izne ayrıldı dedi ki...

merhaba. yazıyı okudum, iki tane de şarkı dinledim, filmi izlemedim. sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

eyvallah şenay. sevgiler.

meftun dedi ki...

filmi şimdi izledim, fikirler taze iken yazayım..

istanbul çocuğuyum ben, annem iç anadolu kökenli olsa da, dışa kapalı olmayan tutumu nedeni ile şehirli yetiştirdi bizleri.. istanbul kozmopolit.. ne batılı ne doğulu.. yaşantımız batılılara benzese de içimiz doğulu.. hissiyatımız.. bazı olaylara bakışımız.. nasıl desem sanırım hamurumuzda doğululuk var..
doğu kültüründe ise tasavvuf.. kimisi yok kabul etse de karşı çıksa da; tasavvufu seviyorum.. kişinin iç dünyasındaki yolculukta İlah’a ulaşması..
önerdiğiniz film buna –ifade edemediklerimde dahil- çok güzel örnek teşkil etmiş.. herkes kendi amacı doğrultusunda kendi yolunda..

yok periciğim, sufi değilim (: ayrıca sözünü ettiğiniz gibi manzaraları çok sevdim.. çöl her daim ilgimi çekmiştir.. paylaşım için teşekkür ederim.. hürmetler..

endiseliperi dedi ki...

sevgili meftun,
izlemene sevindim. bence çok hoş görüntüler vardı ve müzikler nefisti ve o masalımsın hava filan bütün olarak çok hoş bir filmdi.

doğu kültürünü, islam felsefesini seviyorum. okumam lazım. böyle diyorum ya, conrad beni büyüledi, dışardaydım, conrad'ın zafer kitabını aradım, bulamadım. orhan pamuk okuyorum. seviyorum. conrad sonrası için bir okuma planı yapmalıyım, plansız olunca mesela dün 8 kitap çıkarmışım kütüphaneden, öyle takılıp duruyorum parça parça. olmaz. kafka ve flaubert arasında bocalıyorum. bakalım.

sevgiler, saygılar sana da.