Cumartesi, Mart 12

geçmiş olsun


sanatın bize sunduğu kurmaca dünya, gerçek hayatta sempati kapasitemizi artırabilir. mesela, bugün japonya'da 8.9 şiddetinde bir deprem ve ardından tsunami olduğunu öğrenen bizler, dandik de olsa etkileyici bir tsunami görüntüsü yaratacak kadar bütçesi olan şöyle bir filmi izleyerek oradaki insanların başına ne geldiğini tahayyül edebilir, daha içten bir duygudaşlık yaşayabiliriz.

6 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

ben de geldim peri...bugün cumartesi ve evde yim.pelin bahçede,oynuyor.şimdi arkadaşım aradı gelecekmiş,biz de film seyredeceğiz..görüşmek üzere:)

endiseliperi dedi ki...

ooo ne hoş buket. hangi filmi izleyeceksiniz acaba?:)daha da önemlisi, yaptıysan neli kek, kurabiye yaptın?:P

sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

felaket haberinin altında bunları konuşmak fena oldu gerçi ya.

erhan b. dedi ki...

'ama hayat devam ediyor' şeklinde bir klişeyle can yakayım o zaman.

endiseliperi dedi ki...

hayırdır, siz pek klişeye gereksinmezdiniz, erhan bey? uyuşuk bir gün geçiriyorsunuz sanırım, kıpırtısız. hayat devam ediyor, diyorsunuz ya bir de, gülümseyerek sevgilerimi yolluyorum size:)

pelinpembesi dedi ki...

yine burdayım:)
gerçekten olaylara canımçok sıkkın..düşünmemeye çalışıyorum,çünkü devam ettiğimiz rutin yaşamdan bile çok utanıyorum şu an.kek,taş,film,kitaba sarılmasam daha da dibe batarım.17 ağustostaki aylarca süren korku ve sefillik dolu yaşamdan sonra felakete uğrayan insan çaresizliği fazla geliyor bana.komik olan daha çok sıradan şey yapmak istiyorum.ve bu yüzden doğru , ıslak kek yaptık :(
sonra da beş vakit ve çölde çay izledik..