Cumartesi, Mayıs 7

geveze


"(...) dil tutukluluğu nesneleri eksik olarak izah etmek demektir ve manasının saçmalığı tam izah edememekten ileri gelir. gevezelik, sözlerin manadan artık olduğunu anlatır ve imkansızlık, mananın mana üzerine artık (fazla) gelmesinden doğar."




farabi, hazırlayan hüzeyin gazi topdemir, say yayınları, s.167

6 yorum:

Sanem dedi ki...

Merhaba,

Bir göz at derim. ne hoş değil mi? :))

http://calismaodam.ntvmsnbc.com/

endiseliperi dedi ki...

çok, çok hoş, sanem. bayıldım!
çok teşekkür ederim.

sevgiler.

Ayça Yaşıt dedi ki...

E... Ööö, şey... Dil tutukluğu ve gevezelik aynı anda bu bünyede barınmakta, meydan, yeri gelince birine, boş bulunca diğerine kalmaktadır. Bu bünye, sırf yabani atlara benzettiği için her ikisine de ev sahipliği yapmaktan şikayetçi değilse de, dinleyenin ne suçu günahı vardır. :)

Imm... ee.. Sevgiyle.

endiseliperi dedi ki...

atze!:)
nasılsın? bugün sana yazacaktım, hiç fırsatım olmadı, ama aklımdaydın. hayır hayır, seni dinleyenler her zaman mutlu, lütfen hiç kaygılanma bunun için. hem sen mimiklerle filan çok mizah katıyorsun anlattığına, çok eğlenceli oluyor.

bugün ne kadar nefisti hava, atze. nasıl, nasıl iyileştim anında, nasıl doğasında neşeden, mutluluktan başka bir şey olmayan birine dönüştüm, anlatamam. yürüdüm, dışarda ormana bakıp, yeşil çay içerek gazete okudum. evi temizledim, yemek yaptım, bir sürü başka şey yaptım ve hala tıka basa enerji ile doluyum.

öpüyorum çok. sevgiler.

Ayça Yaşıt dedi ki...

Heyyyaaaa! :))

Ne tatlısın Peri, senin bu güneş enerjisiyle dolma halin hayran olunacak cinsten. Küçücük bir parça ışığı küskünlükle ziyan etmiyorsun, hemen, hiç tereddütsüz kucaklıyorsun. Bayılıyorum, bayılıyorum. :) Peri, yine de hakim olsam konuşmama fena olmaz. :)

Sessiz, sakin bir gündü benimki. Gülümseyip durdum gün boyu. Bütün yapraklara dokuna seve bir salata yaptım. Çok olmuş, gelip gidip yedim. Mahallenin minik kedisi kocaman olmuşta hamile kalmış, karnını okşadım, nasıl mırıl miyav birşeyler anlatıyor, nasıl mutlu. :)

Sevgiler çok.

endiseliperi dedi ki...

:)sevgiler, atze.