Çarşamba, Mayıs 4

oyun ve fal: buldum seni!


'...
geçen gün yüzüme rastladım bir ilan panosunda
korktum birden, kusacak gibi oldum
olur öyle dedi palyaço,
herkes alçaktır biraz
otur ulan! dedim, bağırdım ona
ben bazen bağırırım biraz

rakı doldur! dedim, eksilmesin!
ben bazen eksilirim biraz
aslında hepimiz eksilirmişiz biraz
bunu sonradan öğrendim

ben aslında her şeyi sonradan öğrendim
herkes herkesi sonradan öğrenirmiş
bunu da sonradan öğrendim ...'

turgut uyar

buradan

8 yorum:

Adsız dedi ki...

eyvallah, en icten sevgilerimle;)

Y.

endiseliperi dedi ki...

:)şimdi rahat rahat uyuyabilirim.

Ayça Yaşıt dedi ki...

A! Ama bu... hımm, bu çok güzel, uyum.

Sevgiyle.

endiseliperi dedi ki...

oyun oynamayı seviyorum, atze:) Y., bir mektup göndermişti ve eğer onu bulup, tumblr'ından bir fotoğrafı kullanır ve altına yazı yazarsam, o yazıyı fal olarak kabul edeceğini yazmıştı. elimde Y. dışında hiç ipucu yoktu. bu nedenle vahşi hayvanlar gibi ancak koklayarak bulmaya çalıştım. yanlış oldu, kokular beni sevgili yağmur'un sitesine götürdü. sonra insan gibi aklımı kullandım. böyle bir mektubu kim yazabilir vs. derken, sherlock gibi kablolar arasında dolaşıp adrese ulaştım. kendimi kutluyorum:)

şiiri de dün, sevgili ali akay'ın sitesinden okumuştum. dün tüm kanıtları biraraya getirdim ve bundan nefis bir cinayet çıktı;)

sevgiler.

not: aklından geçeni biliyorum; bu oyunu biz oynayacaktık, diyorsun gerçek hayatta. antrenman yapıyorum ben:)

Ayça Yaşıt dedi ki...

Ne tatlısın. :) Üzülme ama yanıldın, düşünmedim biz mi oynuyoruz diye. Son iki metin birbiriyle çok uyumlu, Turgut Uyar'ı da seviyorum. Koyu sesli Palyaço için "hımm", karga elbette "bu çok güzel". Keyifli cinayet hikayesi, Y. gizemli bir ulak mı, katilin ta kendisi mi, ben daha bu iki ihtimalde istifamı verirdim. :) Y.'nin yarattığı maceraya sevinç nidaları attım.

Sevgiyle.

endiseliperi dedi ki...

Y'nin kim olduğunu hiç bilmiyorum, atze. eski bir arkadaşımın yeni hali olabilir. eski halini pek severdim. öyleyse durum karışık. katil olabilir, diye yazmıştı bana bir zamanlar biri. ama yazan da aslında bir başka katil. birini diğerine yeğ tutamam. herneyse, Y beni sevdiğini söylemiş doğrudan. hem katil olup hem beni sevdiğini söyleyebilir. çünkü bizzat katillerim beni çok severler. aman ölmeyeyim, yok olmayayım isterler. çünkü oyunlarla yaşarız biz. şov devam etmeli.

kurguyu ben bilmiyorum hiç. bir tek Y biliyor. saf saf oyuna katılıyorum.

sevgiler çok.

Adsız dedi ki...

eyvah, eyvah:)

arkadaslar, ne katili, ne cinayeti..
ben gercekten perisever (hatta cincin hanim'i daha da sever), hergun didik didik yazilarini okuyan, muziklerini dinleyen, gunes ciktiginda onun adina sevinen, radikal kararlar verdiginde ne yapacak, nasil olacak simdi diye kaygilanan, kendi intiharina bile cesareti bulamayan, sadik bir okuruyum sad/ece.

yanlis anlasilma olmasin lutfen, onun icin de eglenceli olacagini dusunerek, basit bi fal oyununa taliptim ve dogal yollardan sabredemeyip, boyle kargali filan bi fala da mecbur oldum iste:)

rahatsizlik verdimse, cok cok ozur diler, sessiz okuyucu sinifima geri doner ve huzurlarinizdan cekilirim...

tum iyi dileklerimle, hoscakalin:)

Y.

endiseliperi dedi ki...

:p
ne demek... ne demek, Y! ben mutluyum böyle:) beni sevdiğine de inanıyorum yürekten. ama bana bir açıklama borçlusun. seni böyle de kabul ederim, biliyorsun beni. korkarım çok da yakından biliyorsun;)


sevgiler.