Perşembe, Şubat 1

SİGARAYI BIRAKMANIN ZOR YOLU
Leonard Cohen-Jennifer Warners
Blue famous raincoat

bodrum katındaydı ajansın atölyesi. dipteki küçük karanlık odaydı benimki, masası duvara ve o küçük pencereye dönük olan; koyu bir tabaka vişne çürüğü rengi ile süslenmiş duvarları... pencereden cılız kiraz ağacı görünürdü... karanlıktı oda, soğuktu, yağmur yağıyordu... sigara içiyordum... çiçekçi çocuk bir demet sarı gül getirmişti... 3-5 hüzünlü, kırık dökük kelimeyle içinde... ömer gördü; girişteki pikaba koydu plağı: blue famous raincoat.

yağmur yağıyordu, ağlamıyordum ne zamandır, sigara içiyordum.
9 ekim’di. evlendiğimiz gün... ayrılmak üzere olduğumuz günlerden biri.

13 yorum:

miso dedi ki...

merhaba peri
sen ne zaman böyle yazsan ben seni görüyor gibi oluyorum. Ellerimi uzatsam o hüznüne dokunacak gibi hissediyorum kendimi.
Ben bu şarkıyı çok severim ama hiç bu versiyonunu dinlememiştim. Joan Baez'dan bilirdim ben bu şarkıyı.
Bak gördün mü? Bize de bulaşıverdi hüzün işte :)

Zeynep B. dedi ki...

bu yazılar yazıldı yoksa sigaraya mı başlandı ???

Adsız dedi ki...

yok yok başlamayacak:)
sadece eski dosta vefa yazıları bunlar..
değil mi peri ciğim:)

öptüm çok..
sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Bir de, hiç yeri değil ama Arçil büyüyünce buraya bekliyorum onu:
www.bilimfeneri.gen.tr

elifsavas dedi ki...

Ben neden sigaraya baslamadimdi? Ha, ilk once sesimi bozar diye. Bir de canta tasimayi hic sevmem, herseyimi cebime atarim. Sigara cebe girmez diye. Ha, bir de sigara ictikten sonra (birkac kere denemistim) agzimin ici kultablasi yalamis gibi oluyordu diye. Ha, bir de, bizde bir doldurulmus keci kafasi vardi. Nereden gelmis, bilmiyorum. Cocukken oynardim. Disleri kahverengimsiydi. Sigara icenlerin disleri bana o kafanin dislerini hatirlatiyor diye. Ve tabii bir de herkes iciyor diye. :o)

daphnevega dedi ki...

bu şarkı beni hep hüzünlendirir, kış akşamlarına çok yakıştırırım. Tori Amos versiyonuna bayılırım. Yazıyla birlikte bir kış sabahına da yakışırmış, gördüm.

Adsız dedi ki...

Hayır hayır hüzünlenmeyin Miso, lütfen. Ben sessiz sedasız biriyim ve çoğu kez de gülerim, ama bakın yazınca sanki hep hüzünlüymüşüm izlenimi bırakıyorum. Teşekkür ederim. Beni hissetmen ne kadar dostça.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Sevgili Zeynep,
Öyle bir yazmışsınız ki, sigaraya başlamadığıma ne kadar sevindim anlatamam. Hatta bu uyarı tonuyla, asla başlayamayacağım da ortaya çıktı. Korkudan:)

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Ece'ciğim, çocukların sık kullanılanlar listesine ekledim. Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Elif, sigarayı bırakmak için de iyi nedenler bunlar. Aslında ben sigara yazılarını neşeli bir tonla yazıp sigarayı bırakmanın zor olduğu savının sadece sigara üreticilerinin işine gelen bir saçmalık olduğunu filan yazacaktım, ama olmadı. Sigara hafif boğuk yapıyor sesi ve o hoşuma gidiyor, ama sizin derin derin de nefes almanız gerek.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Ayşe, Ben de bu versiyonunu yeni dinledim. Anıda geçen versiyonu elbette bu değildi, Cohen söylüyordu sadece ve plaktan cızırtılar da geliyordu. Bu anı ne kadar hüzünlü de olsa çok sevdiğim bir anıdır.

Tori Amos versiyonunu da beğenen var çok. Ben dinlemedim, ama dinleyacağim.

Sevgiler.

elifsavas dedi ki...

Endiseli, aktorlere yariyor da, sarkicilara I-IH.

teyzenteyfik dedi ki...

Sigarayi birakmak bence de cok zor degil ama sigara güzel bir sey ya. Her birakan niye haksizlik ediyor ki. Cok keyifli bence sigara icmek. Ama az icmekten bahsediyorum ben. Aksamlari bir kadehini atar gibi mesela.

Iste bunu yapabilmek zor olan degil mi? Bir iki derken ucu kacabiliyor.