Cuma, Temmuz 27

bekir bey'den mektup var!

bekir bey, yorum bölümüne yazamamış yazısını, mail adresime göndermiş. ben, biliyorsunuz, seviyorum bekir bey'in mektuplarını. komik, şaşırtıcı, insancıl. sonra, mutlulukla ilgili görüntüleri oluyor hep ve ben sevince bas bas bağırıyorum biliyorsunuz ve işte derhal başlığa taşıyorum mektubu . buyrun:

Sevgili Peri Hanim:

Asagidakini blogunuza koyayim dedim basarili olmadim herhalde sizin blg bekcisi bisey yapmadi. Cope de atmamadim bu kadar yazdiktan sonra. Buyrun naaparsaniz yapin.

Sevgilerle
-----------------------
Evet, Arcil iyi ki dogdun yaw. Coguna "dogmasaydin omaz mi idi" diyen bir amcadan bu kadarinin kiymetini bil! :)
Yaw Peri Hanim bu gun gene garip oldugu kadar yaradilisin hikmeti hakkinda derin dusuncdeyer sevk edici ve bir o kadar yurek istici kardelen vakiasi le karsilastim mutfagimda! Durumun bir o kadar da utandirici boyutu oldugu icin "bunu ancak Peri Hanim cemaati ile paylasabilirim" dedim. Aramizda kalsin.
Mutfak lavabosunda bardak ariyor idim, Bir de ne goreyim? Evet tahmin ettiginiz gibi. Bulasik yikama tel fircasi ve lavabonun dibinde iki adet lavabo-kiri-delen filizlenmis!! (latincesi uzun)
If I am lying I am dying! Yani yalan soyluyorsam gozum onume aksin! Hatta resimlerini dahi cektim. Henuz cinsini tespit edemedm ama buyuk ihtimal oradaki kahve makinesi filtre artigindan beslenen iki kavun cekirdegi. Alip saksi veya tabaga falan koycagim. Resmini bilgisayara gecirirsem gonderirim; siteye koyacagimi sanmiyorum.
anlayacaginiz dogal yasiyoruz; yakinda kendi ekosistemimizi olusturacagiz bu gidis ile.
Bu vesile il bir tasta iki kus vuraraktan neden sizin nufusa davetiyemizin geciktigini de aciklamis oldum. Evin hal-i pur melali hakkinda bilgilendiricidir bu lavabo-delen hikayesi.
Diger nufusun keyfi cok iyi. Bulut ve Kismet rejimdeler ama benim cinsten 200 gram verip 400 gram aliyorlar. Su abnda 4.2 ve 4.4 kilolar.
Balkondaki nufus artik yari ev nufusu odula. Sicakta ken icer alayim, yemek icin alayim deken evden cikmaz oldular. Yani nufus su anda 9 sayilir butun prati nedenler bakimindan.
Tatile kotu ihtityacim var anlayacaginiz,. Kardesim bir yer ayarlamisti Akdeniz;in bi yerinde ama sadece 3 gunluk oldugu icin istemedim. Benim hazirlanmam, ve dondukten sonra intibakim 3 er gun surer bu nufus ile. Yavrulardan ikisine talip cikmisti ama ses seda cikmadi ben de ustelemedim. Kulaginizin akasinda bulunsun. Bir de tatil boyunca birakabilecegm guvenilir bir motel falan bilyorsaniz is yarar. Benim vet'we birakiyorum normalde ama o da kafeste tutuyor cogunlukla yuregim razi olmuyor.
Ise boyle Peri Hanim. bir dokun bin dert dinle; hatta dokunmadan da..
Hepimizden hepinize sevgilerle
Bekir L. Yildirim

Not: Sizn bu blogger da sok picky. Bir turlu kabul etmiyor

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Amanin basildik. artik nasil cikarim el alem icine Peri Hanim? Bunu bana yapmamaliydiniz!! :)

Saka bir yana size yazdigim hikayelerde abartma yok eksiltme de var. Mesela su and Kismet GENE sakladigim fotgraflari bulmus yalamakla mesgul. Yok resimdekini sevdigi icin falan degil, his farketmiyor dost dusman. Gumus korur olsun yeter.

Ha bir ilave daha; Siz eve tenmizlikci kadin cagirmadan once temizlik yapanlai bilirmisiniz? Iste o kulubun baskaniyim.

Hepmizden hepinize sevgilerle

Oya Kayacan dedi ki...

Sevgili Endişeli, uzuncadır bakınmamışım buralarda durup. İne çıka gezindim bugün, iyi geldi doğrusu.
Bekir Bey'i annemle tanıştırmak gerek. Kadına bir gün kala bütün evi ayağa kaldırır. Eşyaların tozu alınır ve üzerleri örtülür. "A aaaaa anneeeeee bana baksana yaw accık. Ben evi özel dağıtıp da gidiyorum..." Annem, "Böyle mi ööörettim ben size!!!)
Ha işte Peri'ciğim cumartesi keyfi yaptım seninle. İçim allak bullak aslında, hatta bok götürüyor içimi desem de yeri...

endiseliperi dedi ki...

sevgili bekir bey,
ben bir tek tina ile başa çıkamazken, sizin o kadar afacanla başa çıkmanız zaten mucizevi bir şey.

temizlikçi hanım gelmeden, evet ben de ortalığı epey bir temizlerdim ayıp olmasın diye. çok da huzursuz olurdum evin altını üstüne getiren bir yabancı var evde diye. çok şükür artık temizlikçi gelmiyor, ben de huzurla temizliyorum evi:) temizlkçi hanımlarla, genel olarak yardımcı hanımlarla nasıl ilişki kuracağımı bilmem. onlar benden, otoriter bir tonla nereleri temizlemelerini istediğimi ayrıntılarıyla ifade etmem, temizlikten sonra kontrol etmemi beklerler. yani onların mesleki iktidarlarını bir şekilde tanımam demektir bu. oysa ben utanırım böyle şeyler söylemeye. bu hafta buzdolabı temizlenecek, geçen hafta da küveti yeterince oovmamaışsınız, demek benim için ölümdür, diyemem. bu da aramızdaki ilişkiyi bozar. benim suskunluğum, onlar tarafından bir tür kibir olarak algılanır önce. sonra temizlikten filan anlamadığımı düşünüp istismar ederler, her şey berbat olur.

neyse. evinizin temizliği bizim açımızdan düşüneceğiniz son şey olmalı. ilk şey ise şu: biz utangaç insanlarız. hiç sosyal değiliz. mesela ben daha ilk saniyede belli olur ki, ya heyecandan çok konuşurum ya da heyecandan ağzımı bıçak açmaz. ilki olursa idare ediyorum, hoş bile oluyor ama ya susarsam! işte o korkunç olur ve bu riski hiç göze alamıyorum. size geldiğimde de beni endişelendirecek şey bu işte.

hepinize sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

sevgili oya hanım, size gelip yorum bıraktım. siz de cevaplamışsınız, sağolun. özel bir mesele yoksa, boşverin. türkiye içinse her şey çok iyi olacak diye hissediyorum diyip sizi kızdıracağım ama n'apayım,içimdeki his öyle.

çok, çok sevgiler. gülün siz hep.