Cumartesi, Nisan 3

Tanrım, güneş! Teşekkür ederim.














bugünün müzik fikri için Koray'a teşekkürler.


Çocukluğumun evinde Tanrı annem tarafından yaratılmıştı. Onun, sözcüklerine değil de her koşulda sürdürdüğü ibadetine, davranış biçimlerine, tavırlarına sinmişti Tanrı. Ailenin diğer üyeleri çok kuşkucuydu. Ben, dindar bir çocuktum. Tanrı’yı çok düşünürdüm. O beni gece gündüz izlerdi. Kötü bir şey yaptığımda, düşündüğümde, sinirli itirazlarda bulunur, hıncımdan ağlardım. Sonra sakinleşir, utanır, nedamet getirirdim. “Beni affet. Hatalıyım.” Affederdi. Uyumadan önce son işim Tanrı’yla konuşmaktı. Sabah uynadığımda namaz kılmayı severdim. O zamanlar küçüktüm, adlandıramazdım içimdekini ya, pür uyanık, pür duygu, pür niyet halinde, ağaran günü ruhani bir halle karşılamanın erinç duygusuydu bu. Ne annemden bir övgü duydum ne de diğerleri tarafından utandırıldım bu yüzden. Tanrı ile hep başbaşaydım.

Çocukluğunda Tanrı ile karşılaşmış biri onu artık unutamaz.

Şimdi, yaradılış bilmecelerine, dinlerin söylediği, doğumdan önce ya da ölümden sonra olduğu varsayılan başka alemlere kayıtsızım. Yaşamı bilemezken, ölüm hakkında fikir yürütemem. Herkes kendi yolunu kendi bulmak zorunda. Tanrım, yine de senden bir dileğim var.

3 yorum:

bennessuno dedi ki...

Çocukken bayrak şiirini okurdum, daha okula gitmezken okurdum, en üst katta okurdum avaz avaz sesim giriş katından duyulurdu, kimden öğrenmiştim bu şiiri hatırlamıyorum, çocukken yaşanan kolay unutulmuyor... Saf bir çocukken saf tutmanın dünyasına büyüyoruz, büyümek saflığı değiştiriyor, aşk insanı tekrar saflaştırıyor...

deniz dedi ki...

müzik için çok teşekkürler...

endiseliperi dedi ki...

nessumo,
ben haytta bir kez,ilkokulda, 10 kasım'da şiir okudum herkesin gözü önünde. şaşırdım dizeyi ve öğretmenimle gözgöze geldik. o şiir hala aklımda.

aşkın insanı saflaştırdığını söyleyebilir miyiz? söyleriz tabii. onu da söyleriz.

sevgiler.

deniz,
ne demek... ne demek! ben teşekkür ederim. bu aralar solcu türküler, marşlar dinlemek istiyorum nedense. dün, kızıldere türküsünü dinledim. annem deniz gezmiş için yapılan bir ağıt söylerdi ve gözleri dolardı.

şu şarkı:
http://www.youtube.com/watch?v=4U35uHVAuOA

iki gündür bu havalardayım ve nedenini hiç bilmiyorum.

sevgiler.