Pazartesi, Kasım 22

pazar gecesi filmi: seni seviyorum new york

şunu diyip, gideyim. uykum var. seni seviyorum, new york çok tatlı bir film. mutlaka izleyin. gün, ütüyle, arçil'in hocasıyla, yemekle, şunla bunla geçmişti. çok, çok hoş oldu. iyi bir geceydi, ay gergin ve kocamandı, gökyüzü maviydi, karşı terasta adam güvercinlerini eğitiyordu, filme mola verip pencereyi açıp sigara içerken her şey böyleydi.

şimdi yatağa. bir kaç sayfa talih. sonra uyku, sabah .6.30'a kadar.
iyi geceler.



10 yorum:

parka dedi ki...

gerçekten çok güzel bir film di.
aslında ben size izleminiz için link gönderecektimki, siz benden önce davrandınız. O zaman yıllardır çok beğenerek takip ettiğim fransız akrist juliette binoche'nin başrolünü oynadığı harika bir film önere bilirmiyim size. Certified Copy yani Aslı Gibidir. Umarım izlememişsinizdir. Hemen linki sizin için bırakıyorum.

Sevgilerimle

http://www.filmsek.com/Asli_Gibidir_Altyazili__film_izle.html

endiseliperi dedi ki...

aa kara kalem,
ben sizin bana verdiğiniz felmsek adresine girip film seçtim bugün. aslı gibidir ile özel kuvvetler arasında kararsız kaldım. bugün yorgunum çok, o nedenle aslı gibidir'i başka bir güne bıraktım. özel kuvvetler çok matrak bir film. ben izlerken gülümsedim çok. izleyin isterseniz siz de. ama aslı gibidir i seçseydim çok hoş bir rastlantı olacaktı:) teşekkür ederim.

sevgiler.

Adsız dedi ki...

kutlu olsun kaçak-peri ;) yukarıyı yoruma kapatman çok hoş olmuş. lakin yorumcularda çare tükenmez. buluruz yolunu ki :)

mutlu olmanız duasıyla...

endiseliperi dedi ki...

canım jtoO,
sen ne yapsan yerindedir, ne yapsan çok hoş, anlamlı bir şeydir. seni çok seviyorum ben.

çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Peri,

Yukarıdaki postta bahsettiğin film The Men Who Stare at Goats mu? Hani bakışlarıyla keçi öldürüyorlar? Onu izlemek istiyorum ne zamandır ama izleyemedim bir türlü, güzel mi?

Franny'nin okuduğu kitabı ben de okumuştum, The Way of a Pilgrim, çok ilginç bir kitaptı. Kitaptaki Rus keşiş devamlı "Tanrım bize merhamet et" diye bir dua ediyordu.

Peri, Peri,

Kaçak'ın yazısını gördüm bugün ilkin. Bir sene hem ne çabuk geçmiş hem de ne uzun aslında. Sanki dünya döndüğünden beri Kaçak'laymışsınız gibi geliyor bana, birbirinize ne güzel hediye oldunuz! Uzun, upuzun yıllar boyunca sevinç ve mutlulukla, huzur ve keyifle, heyecan ve neşeyle birlikte olun. Sizi böyle gördükçe benim de keyfim yerine geliyor, gülümseyerek değil, bildiğin kocaman kocaman gülerek yazıyorum bu satırları.

Sevgilerimle,

PA

endiseliperi dedi ki...

pa,
* yani havandaysan komik bir film. ben gülmekten öldüm clooney'e. aslında hepsine çok güldüm. tuhaf bir mizah duygusu vardı filmin. eğer sesi kısarsan sadece görüntüyü izlersen, bildik, sıradan bir amerikan ordusu güzellemesi. komik olan, o ciddi görüntülere yüklenen sözler. çok matrak. ne diyim, yok ben, tarkovski izleyeceğim, bergman'ın filmlerini terkrar edeceğim... öhöm... diyorsan, sabırsızlık verebilir. yok, yorulup ölmüşsün, battaniyeyi üstüne çekmişsin, evde fıstık yok mu ya, diye dellenmişsin, aç izle, kahkaha at. anladın mı, öyle işte.

* evet... ve merhamet sözcüğü franny'yi ne çok etkiliyordu. o gerizekalı, caka satmakla meşgul lane'e merhamet sözcüğünün aslında sadece merhamet anlamına gelmediğini anlatabilmeyi ne çok isterdi. canım franny... ben, şimdi bir sır veriyorum sana, kaçak'ın en çok merhamet ve şefkat duygusundan hoşlanmıştım. ona aşık olduğumu kendime itiraf etmem öyle zor bunu kabullenmem öyle müşkül bir meseleydi ki yemek yaparken bıçakla elimi kesmiştim de... kaçak ertesi gün, elini bilerek kestiğini biliyorum, demişti, kaza değildi o. değildi. beni böyle, böyle en gizli şekilde anlaması öyle inanılmazdı ki, pa. tanrım, bize merhamet et.

* sevindiğini biliyorum, pa. hatta belki d eilk sevinen ve bunu cesurca ifade eden sendin. çok sağol. bu bir yıl kaçak'la ne zorluklar anlattık, insanlarla ne çok mücadele ettik, sonunda hale yola koyduk biraz. çabalamadan olmuyor, insanlar aşk mevzusunu kalp çarpmasıyla dolu heyecanlı bir macera sanıyor, onlar da vardı tabii ama ne zorluklar... yani ne diyeyim, çok şükür, buraya kadar geldik işte. tek dileğim yazdığım gibi, kalbim kaçak'a duyduğum aşkla çarpsın, öyle çarpmıyorsa, baksınlar ki ölmüşüm. başka isteğim yok. bir de yanımda olsun, hiç ayrı kalmayalım, bunu çok istiyorum.

sevgiler pa.

justine dedi ki...

Peri,
bu çok güzel, çok özel bir şey, anlattığın kısa kısa yazılarla. Belki her zaman, daha uzunu, yaşamınla. Ne bileyim yazılmıyor işte. İki kalp arasına girilir mi hiç, o zaman kutlu olsun diyelim. Ne çok seviniyorum bilsen, bildiğin romantiğim sanırım:)
Sevgiler.

endiseliperi dedi ki...

sağol justine. romantiğiz hep. yoksa hayat ne sıkıcı, bildiğin hayat işte o zaman. anladım, ne demediysen hepsini de.. bugünü böyle kapatalım. yarın bakalım, bayanlusin izin verirse ondan bir yazı daha girmek isterim, hangisi bilmiyorum ya.

sevgiler çok.

dgül dedi ki...

Aşkın büyüsü kadar; onu, böylesi içten sözcüklerden dinleyebilmek de inanılmaz büyülü... Duymamıza izin verdiğiniz için her ikinize de teşekkürler canım Peri'mmm, ölümsüz olsun aşkınız... Kalpler dolusu sevgilerimle...

endiseliperi dedi ki...

dgül,
ne tatlısın... ne demek, biz teşekkür ederiz. ölümsüz olsun dgül.

öpüyorum, sevgiler kocaman.