Çarşamba, Haziran 20

gidiyoruz!

nereye?

tatile! iyi ama nereye? akyaka'ya? akyaka nerede? şurada, haritada, gökova körfezinin olduğu yerde. günlerdir araştırma yapıyoruz, iki çocuk iki yetişkin en uygun nasıl tatil yaparız, diye. önce antalya naturland'e gidelim diye düşündük. hep çocuklar için. (yoksa biz yürüyüş yapabileceğimiz, bol oksijenli, sakin bir yer isterdik. şu kıbrıs'taki yer gibi mesela.) ekşi sözlükte hiç iyi şeyler okumadık naturland hakkında. vazgeçtik. vazgeçince şaşırdık o halde nereye gidilebilir, diye. olimpos'a gitmek istemedik yine. bora'ya biri tavsiye etmiş akyaka'yı. açtık baktık, hiç fena bir yer değil. ablam da dedi ki "biz gittik. tam sizin beğeneceğiniz bir yer, sivrisinekleri bile zehirlemiyorlar doğayı korumak için. böyle tombul, bakımlı kediler de görülmemiştir". bora internet'ten güzergahı buldu. nerelere gidilir araştırdı.


EN HIZLI YOL: 732 KM 7 SAAT İKİ DAKİKA
1 - İSTANBUL2 - GEBZE3 - KOCAELİ4 - GÖLCÜK5 - KARAMÜRSEL6 - ORHANGAZİ7 - GEMLİK8 - BURSA9 - KARACABEY10 - MUSTAFA KEMAL11 - SUSURLUK12 - BALIKESİR13 - AKHİSAR14 - SARUHANLI15 - MANİSA16 - İZMİR17 - TORBALI18 - İNCİRLİOVA19 - AYDIN20 - ÇİNE21 – YATAĞAN

EN KISA YOL: 687 KM 9 SAAT 4 DAKİKA
1 - İSTANBUL2 - GEBZE3 - KOCAELİ4 - GÖLCÜK5 - KARAMÜRSEL6 - İZNİK7 - YENİŞEHİR8 - İNEGÖL9 - DOMANİÇ10 - TAVŞANLI11 - EMET12 - HİSARCIK13 - SİMAV14 - SELENDİ15 - KULA16 - ALAŞEHİR17 - KİRAZ18 - BEYDAĞ19 - NAZİLLİ20 - BOZDOĞAN21 - YATAĞAN


sanırım kısa yoldan gideceğiz. görmediğimiz şehirler var burada.



tomsan villalarına rezervasyon yaptırdık. havuzlu evler. bora havuzdan nefret eder. çocukların denize girmesini ister. doğaya yakın olsunlar diye filan işte. ama çocuklar havuz seviyor.
aslında ben de havuzda daha rahat ediyorum. hangi dalganın gelip beni yutacağını bilemem denizde. söylemiştim; yüzmeyi bora'nın zoruyla, öğretmenlerle öğrendim. derin yerde yüzemem, balıklama dalamam, rüyamda deniz görsem korkarım. yüzmeyi seviyorum böyle de olsa. insan her şeyi öğrenebilir demek ki. belki bisiklet kiralayıp dolaşırız orada.


bora ile yakın çevrelere gitmeyi planlamıştık. ama bir sürü iş geldi. bora'nın bu konuda şansı fecidir. ne zaman tatile çıksa, reddemeyeceği işler yığılır. öyle sanıyorum ki tatil boyunca balkonda bir masada çalışacak. internet bağlantısı da var. çocuklar aşağıda havuza girecek. bora onlara bakıp homurdanacak:) bora az önce msn'de aynen şunu dedi:
"kafam şişmese, oksijen alsam, bizimkiler bir maraz çıkarmasa, yeter bana".


ipod'a yol müzikleri yüklüyorum her gün. cohen, nick cave, hatzidakis, karaböcek kardeşler, fikret kızılok, ezginin günlüğü, volkan konak, kazım koyuncu, beatles... daha bir sürü var, hatırladıklarım bunlar.

ben yolda olmayı severim. bir yere gidiyor olmayı. hiç varmayabilirim, yolda olayım yeter bana. görüntüler pencereden aksın, ben hareket halinde bir odadan dışarıya bakayım, uçucu şeyler düşüneyim, mola verelim, çay içelim. en sonunda, gittiğim yere varınca, karnım açsa pilav yemek isterim. ılık pilav. neden bilmiyorum. canım inanılmaz pilav ister.

küçük kuş'u karşı komşuya, yaşlı amcaya vereceğiz yarın. tina evde kalacak. bugün bir süre tina'yı da götürsek nasıl olur diye konuştuk. biraz halsiz, burda bırakmaya gönlümüz razı değil. ama değişikliğin iyi olmayacağına karar verdik. bora'nın annesi ile babası gelip mama verecekler, biraz da oturacaklar yalnız hissetmesin diye. böyle. böyle işte. gideceğiz ve döneceğiz. çocuklar olmadan doğu karadeniz'e gideceğiz belki daha sonra. bu tatilin çocukların isteklerine göre biçimlenmesine pek aldırmıyoruz o yüzden.

bora işyerinde sabahlıyor. yarın akşam gelecek. gelip uyuyacak hemen. sonra, gece 3.30'da yola çıkacağız.
şurada olmak istiyorum!
21 haziran aynı zamanda blogun doğum günü. 1 yıldır birlikteyiz. ne çok şey oldu bu 1 yıl içinde. ve bunları sizinle paylaşmak ne iyi geldi bana. hepinize teşekkür ederim. sizlerle tanıştığıma yürekten sevindim.


hepinize sevgilerimle.

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok hoş.. Güle güle gidin, güle güle gelin..

elektra dedi ki...

peri peri,
aynı anda ekmekçi kız'ın sayfasındaymışız.orada gördüm, hediyeni almak için sayfana geldim, aldım,teşekkür ederim:) karlı bir ortam, dahası buzul anca keser beni.
yolda olmak, varmaktan daha çok sevdiğim bir şey. ılık pilav değil ama, mola verdiğiniz istasyonlarda bir domates çorbası iç benim için mümkünse. bayılırım:)
güle güle gidin.
iyi tatiller...

elektra dedi ki...

yazmamışım, çok ayıp:(
blogun, ilk keşfettiğim, daha önce de söylemiştim, beni heveslendirip blog sahibi yapan ilk blog. adana'dan beri takipteyim senin anlayacağın:)
nice yıldönümlerine.
sevgilerimle...

gaykedi dedi ki...

iyi tatiller, umarım bir maraz çıkmaz , herşey iyi gider, darısı hayalleri gören herkesin başına.

Adsız dedi ki...

iyi tatiller. sagsalim gidin gelin, bir guzel dinlenin.gelince sen yine yaz. ben de seni tanidigima seviniyorum Peri:)

Adsız dedi ki...

Peri Hanım,

İyi tatiller dilerim.

Uzun uzun cümleler yazmayacağım: Bu bir yıl zengin bir yıldı, bunun için de teşekkür ederim. Bu bir yıl, bin yıl olsun.

Adsız dedi ki...

ahh pericim memleketime gidiyorsun demek..akyaka güzel yerdir.hani bir ara uykusuzadam da enfes resimler koymuş ve anlatmıştı oraları...seveceğinize eminim...bizimkilere de uğrayın,zeytin,peynir,yağ koysunlar size.sevgiler peri

gülçin dedi ki...

merhaba peri,
akyaka çok güzeldir, iyi bir seçim olmuş, çok dinleneceğinize eminim. lütfen yücelen otel'i ve nail çakırhan'ın evini gezmeyi, sahildeki okaliptüs ormanında dolaşmayı unutmayın. ayrıca giderken yol üstünde de çok acayip outlet mağazaları var !!
iyi tatiller, sevgiler

Adsız dedi ki...

sevgili peri;
öncelikle nice mutlu yıllara. inşallah hepinizin gönlüne göre bir tatil geçirisiniz. naturland'e gitmemekle çok isabetli bir karar vermişsiniz biz oraya gittikten sonra hem kemere hem de herşey dahil sisteme yemin ettik.

Adsız dedi ki...

gerçekten bende blog okumaya çok özel bir nedenle "endişeliperi"yle başladım. binlerce teşekkür.. güzel yazılarla ruhlarımızı beslediğin için... samimiyetin için..
nice yıllara ...
iyi tatiller. güle güle gidin-gelin..ipod listende fuat saka da olsaydı:)
sevgilerimle.

Elif Derviş dedi ki...

Doğu Karadeniz'e giderseniz, ve eğer daha önce görmediyseniz, naçizane bi önerim olacak: Hıdırnebi Yaylası (Trabzon'da)...ben geçen Ağustos aklımı ve hayallerimi orada bırakıp gelmiştim :)) Muhteşem bir yer... İyi tatiller :)

Öykücü dedi ki...

Tatil süper bir şey.Nereye gidersen git süper.Yanında sevgilin ve çocuklarınla çok eğleneceksin bence.

Bol bol nefes al, bol bol yüz, bol bol ye:)bol bol eğlen ve arada mutlaka yaz.

filiz dedi ki...

iyi tatiller peri...herşey gönlünüzce olsun....
arada yaz :) özletme!

neo dedi ki...

pericim,

iyi tatiller diliyorum size. pek guzel bir yere benziyor.

denizden ben de korkarım, fazla açılamam ama havuzu da sevmem hiç. cok yorucu ve sıkıcı gelir. dalga yok, heyecan yok :)

blogunun da birinci yaşı kutlu olsun, iyi ki başlamışsın yazmaya, hep yaz olur mu?

öpüyorum.

teyzenteyfik dedi ki...

Demek bir yil olmus.
Ben de seninle tanistigima cok sevindim.
Iyi tatiller

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Periciğim,

"Endişeli Peri"nin doğum gününü kutlarım.
İyi ki yazıyorsun, ne güzel şeyler paylaşıyorsun.

Yolculuğunuzun keyifli olmasını ve çook dinlenmenizi, çocukların eğlencesinin bol olmasını dilerim.

Margot dedi ki...

Sevgili Peri,
Seni tanımaktan çok mutluyum, senden çok şey öğreniyorum ve blogunu en çok sabahları okumayı seviyorum. Bir elimde çay bir elimde simit, masa başında, iş başında kafam senin anlattıklarında :) Ben teşekkür ediyorum sana yazdığın için, komşuluğunu esirgemediğin için. Nice yaşları olsun blog'unun.

Şimdiden iyi tatiller diliyorum komşum.
Margot

miso dedi ki...

Sevgili peri,
İyi tatiller, hasta olmayın yeter :)

Bloguna gelince... Adana'yla ilgili yazın beni çok çarpmıştı. Çok etkilenmiştim tarzından ve onca öfkeni o kadar güzel ifade edebilmenden. Bir de "kumkurdu" kitabı konusunda kırdığın pota verdiğin zarif cevaptan çok etkilenmiştim en başta.

Sonrasını biliyorsun. Marruu marruu diye ayaklarının dibinde dolanıyorum işte:) Blogunun yıldönümü kutlu olsun.

marruu

Talisman dedi ki...

Beni de götürün noolur.. Çocukların mürebbiyeye filan ihtiyaçları yok mu? :)
Sevgiler, endişeli peri, çok güzel bir tatil olsun inşallah..

Adsız dedi ki...

İyi ki doğmuş peri blogu...

devin dedi ki...

Akyaka güzel yerdir, geçen yaz iki ay kadar kalmıştım orada. Denizi biraz tuhaftır, dipten gelen bir sürü tatlı su kaynağı var, bir sıcak olur, bir soğuk, yüzerken insanın başı döner. Bir de Azmakbaşı restorana gidin, orası akşamları acayip serin olur, yanınıza hırka filan alın (şaka yapmıyorum) fiyatları biraz pahalıdır ama güzel yerdir.
İyi tatiller.

Adsız dedi ki...

Biz Akçay a gidiyoruz yazları..
Eylül de Ören ve Ayvalık tam sizlik oluyor aslında..
iyi dinlenceler canım..
İliklerine kadar dinlen..
öpüyorum çok..

benhayattayken dedi ki...

iyi tatiller...

(bu arada: blogroll'unuzda fotogaleri artık güncellenmiyor; o benhayattaykenoldu.
..)

selamlar...

ssbb dedi ki...

Biraz geç okudum yazınızı ama Gökova Orman Kampı içindeki bungalovlar pek güzel, biraz pahalı 175 lira, ama tam okuyup yazmak, arada yüzmek için yapılmış gibi.
İyi tatiller.

Adsız dedi ki...

biliyorum yoksunuz aslında ama ne biliyim yinede buraya uğramak bana huzur veriyor....nln

endiseliperi dedi ki...

ço çok teşekkür ederim hepinize. şimdilik hoşçakalın. yarın fırsat bulursam ayrı ayrı da teşekkür etmeyi isterim.

sevgilerimle.